2de officiële waarschuwing... wat nu gedaan?

1 reactie

Beste medeforummers,

Ik, of liever gezegd wij, zitten lelijk met een arbeidsconflict in onze magen.
Mijn echtgenote heeft na 15 jaar trouwe dienst een eerste officiële waarschuwing gekregen voor het onbeheerd achterlaten van een kassa.
Oerdom. Het was maar 1 minuut; maar toch.
Zij heeft niet gereageerd op deze waarschuwing omdat zij zelf vond dat de waarschuwing terecht was.
Afgelopen maand sloeg het noodlot opnieuw toe.
Er is een klant weggelopen zonder te betalen.
De rekening bedroeg 100 euro.
Mijn vrouw heeft nog aangeboden deze rekening zelf te betalen, maar de supervisor adviseerde haar even te wachten.
Dit heeft haar de das omgedaan.
Rond die tijd had zij een functioneringsgesprek. Dit gesprek was in principe positief. Ik heb het op papier.
Echter; op enkele punten was mijn vrouw het oneens en heeft daarvoor een gesprek aangevraagd met personeelszaken in het kader van 'hoor en wederhoor'.
Dit gesprek is er wel geweest, zei het officieus. Officieel is er met haar klacht niets gedaan.
En nu komt het....
Naar aanleiding van de aanvraag voor dit gesprek meende de grote chef zich ermee te moeten bemoeien en heeft het functioneringsgesprek 'opnieuw gedaan omdat HIJ het niet eens was met zijn ondergeschikte'....Die zou volgens hem fouten hebben gemaakt in de beoordeling van mijn vrouw's werk.
Vervolgens kwam hij met een vooraf ingevuld beoordelingsformulier waarop mijn vrouw (voor het eerst in 15 jaar) volledig afgebrand en de grond in getrapt wordt.
Tevens overhandigde hij mijn vrouw een 2de officiële waarschuwing omdat zij 'een gast had laten vertrekken zonder af te rekenen' en omdat zij zaken verkeerd zou hebben aangeslagen op de kassa.
Voorbeeld: klant wil tostie. Tostie staat niet in de kassa. Appelgebak wel. Prijs is hetzelfde dus appelgebak aangeslagen en de klant uitgelegd dat dit niet anders kon.
Klant blij. Probleem opgelost zou je zeggen.
Niet dus. Het wordt haar verweten dat zij niet de grote chef telefonisch in kennis heeft gesteld van dit voorval, zodat hij de beslissing kon nemen....
Mijn vrouw had maanden tevoren al een lijst ingediend bij systeembeheer om dit soort zaken in de kassas te zetten (is stomtoevallig gisteren op stel en sprong gebeurd....)
Wij hebben tegen deze tweede waarschuwing uiteraard bezwaar aangetekend, aangezien deze aantijgingen onzes inziens bij de wilde konijnen af zijn.
Eergisteren het antwoord ontvangen.
Een staaltje van 'je reinste plutocratie'.
Waarschuwing blijft staan. U bent eigengereid geweest en u heeft een 'walk-out' (verzin ze maar) gehad, hetgeen het bedrijf geld heeft gekost. U had dit kunnen voorkomen door meer aandacht te geven aan deze gast(en).
Kon dus niet, want mijn vrouw staat alleen en moet te pas en te onpas weg van haar werkplek om spullen op te halen in de keuken(s)
De eetpiraten hebben gewoon het juiste moment afgewacht en het hazenpad gekozen...
Vuile streek, maar we kunnen er niets meer mee.
Nog 1 waarschuwing en men kan ontslag gaan aanvragen.
De laatste paar dagen/weken heeft mijn vrouw sterk de indruk dat er op haar wordt gelet en dat men 'zoekt' naar confrontaties en conflicten teneinde een derde en laatste waarschuwing te kunnen uitdelen.
De rechtsbijstand vertelde ons dat deze tweede waarschuwing geen hout snijdt en dat de rechter dit terzijde zal schuiven.
Edoch:
Wat wij niet willen is dat mijn vrouw zich 15 jaar tot volle tevredenheid heeft ingezet en dat een nieuwbakken chef zijn kans schoon ziet en haar zonder ontslagvergoeding de deur uit werkt...
Mijn vrouw is 57. Het is dus kennelijk een 'te dure kracht'.
Wij hebben althans het vermoeden dat de schoen daar wringt.
Van verscheidene mensen krijgen wij het advies om het niet verder te laten escaleren, teneinde een enigszins aanvaardbare werksfeer te behouden.
Van enkele anderen die al in hetzelfde schuitje hebben gezeten hebben wij op het hart gedrukt gekregen om nu "vooral door te drukken" en er "een halszaak van te maken".
Anders is het jammer volgens hen, maar dan kan je vandaag of morgen exit met lege handen.
Van onze rechtsbijstand hebben we nog geen antwoord, maar die heeft tot op heden slechts geadviseerd wat ik zelf op internet ook wel had kunnen vinden.
Wij zoeken advies! Dat moge duidelijk zijn.
Ik laat niet toe dat iemand het werkplezier van mijn echtgenote vergald voor die laatste paar jaar die ze nog moet.
Maar het ziet er naar uit dat daar anders over gedacht wordt. Een 'over jouw lijk mentaliteit' zal ik het maar noemen...
Gaarne goede raad.

zaterdag 12 april 2014