Afspraken in eerste tijdelijk contract worden niet nagekomen in tweede tijdelijk contract

4 reacties

Sinds 4 januari 2016 ben ik werkzaam bij een nieuwe werkgever. Ik heb een “arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd” gekregen. “het dienstverband is aangegaan voor een bepaalde tijd van 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016”. In het contract staat tevens het volgende:
“bij gebleken geschiktheid en verlenging van de arbeidsovereenkomst is afgesproken dat voor de periode van 1 juli 2016 tot en met 31 december 2016 een salaris is overeengekomen van € xxxx,xx + € 200,00 bruto per maand. (dit wordt dan salaris "y"
Bij gebleken geschiktheid en daarop volgende verlenging van de arbeidsovereenkomst is voor de periode na 31 december 2016 een salaris overeengekomen van € yyyy,yy + € 200,00 bruto per maand.”

Vorige week (nog in mei) is mij mondeling door mijn leidinggevende medegedeeld dat hij heel tevreden is over mijn functioneren en mijn inzet. Mijn contract wordt met een half jaar verlengd. De afgesproken loonsverhoging gaat echter niet door. De (of één) aandeelhouders zijn het hier niet mee eens. Reden hiervoor zou zijn “er wordt te weinig aan verkoop gedaan” “we hebben het geld niet” en “hij verdient toch al genoeg”.

Ik voel me behoorlijk genaaid. Tijdens mijn sollicitatie heb ik afspraken gemaakt met de betreffende aandeelhouder en mijn huidige leidinggevende over het salaris en deze zijn vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Ik kan principieel blijven en zeggen bekijk het maar. Kan dat echter? mijn leiding gevende zegt dat als ik het nieuwe contract (nog niet ontvangen!) niet teken, dat ik dan zelf ontslag neem. Zelf ontslag nemen betekend geen uitkering. (ik ben grensarbeider, woon in D, werk in NL, dus weet zo ie zo niet wat de consequenties zijn van werkloosheid) Heb ik dit zomaar te accepteren?

Tevens heb ik een commerciële functie waarbij ik de diensten van ons bedrijf moet zien te verkopen. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik een klant moet vertellen “kom bij ons je spullen laten maken, wij werken volgens afspraak”.

Iemand tips?

vrijdag 3 juni 2016