Alleen mondeling arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

1 reactie

Als werkgever hebben we in eerste instantie personeel aangenomen via een uitzend organisatie waar mee we hebben Mondeling en via mail afgesproken dat een personeelslid jaarcontracten krijgen met 1 maand proeftijd. Na een jaar hebben we het contract overgenomen van uitzend organisatie wegens kosten besparing. M.a.w. de loonstroken worden door de boekhouder aangemaakt en wij betalen loon en loonbelasting direct.
Aan het personeel hebben we altijd gezegd dat we werken met jaarcontracten 2x verlengen (3 jaar) en dan stil zwijgend wordt omgezet in een vast contract. Hiervoor zou een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd getekend moeten worden. Maar hectiek drukte en crisis dit is nooit gebeurd (Mea Culpa) maar de werknemer heeft ons nooit (werkgever) op geattendeerd. Latere contracten van nieuw personeel hebben we wel arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgemaakt en getekend. Nu is het geval dat een personeellid niet goed functioneert en wij haar contract niet willen verlengen voor de derde keer. Hier is nu een conflict ontstaan waarbij de persoon in kwestie zegt dat ze in vaste dienst is. (kan ze niet bewijzen) en wij zeggen dat ze een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd heeft. (kunnen we niet bewijzen met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd maar wel met mailtje naar boekhouder en hou de andere contracten zijn opgemaakt)
Vraag kunnen we het personeelslid het contract niet verlengen en dat ze weg gaat? Ze kost ons bakken met geld en moeten door het akkefietje het bedrijf moeten stoppen wegens economische redenen?

donderdag 26 mei 2011