Arbeidsovereenkomst 'overzetten' naar andere werkgever door huidige werkgever?

0 reacties

Ik ken iemand die werkt bij een supermarkt. Deze supermarkt heeft momenteel te veel mensen in dienst en is al enige tijd op zoek om een aantal personen te loodsen. Zo ook bij de persoon die ik ken, namelijk door middel van ontslag. Waar deze supermarkt alleen geen rekening mee heeft gehouden is dat deze persoon een advocaat er op zou zetten en deze supermarkt bedacht zich toen toch maar want het ontslagvergoeding die zij aanboden was 5x te laag dan wat ze hadden aan moeten bieden! En dat vonden ze blijkbaar te veel. Er zijn mensen die helaas wel direct getekend hadden. Dus wijze raad voor iedereen. Hoe hoog of eventueel redelijk de ontslagvergoeding ook is, altijd eerst voorleggen bij een advocaat! Niks mis mee, werkgevers mogen je toch niet zomaar op straat zetten (behalve bijvoorbeeld bij diefstal etc.) en is het helemaal niet erg om er eerst eens over na te denken en voor te leggen aan je eigen advocaat/juridsch loket.

Dan mijn vraag: (want hier stopt het nog niet)

Nu heeft de supermarkt iets anders bedacht. Deze supermarkt kent leveranciers die producten bij ze bezorgt. Nu hebben ze bedacht dat ze de zes mensen waar ze van af willen wel over kunnen plaatsen naar deze leverancier. In mijn ogen een manier om onder de ontslagvergoeding uit te kunnen komen, want ze kunnen nu heel makkelijk gaan zeggen, je behoud een baan, alleen wel bij een andere werkgever, werknemer gaat akkoord en deze supermarkt kan in zijn handjes wrijven want ze hebben dan niks afgesproken over ontslagvergoeding. Nog niet voorgekomen, maar zie het zomaar gebeuren dat het zo gaat. Daar is namelijk niks te gek.

Nu is dus mijn vraag mag dat zomaar? Je werknemers naar een ander bedrijf overzetten? Lijkt mij zelf van niet, aangezien het dan een andere werkgever is, en je arbeidscontract dan beeindigd moet worden voordat het kan. Een werkgever kan dat niet zomaar éénzijdig bepalen. Bij beeindiging heb je tenslotte twee mensen nodig die daarmee instemmen. Daarnaast zou er dan ook een ontslagvergoeding aan te passen moeten komen. En zou deze supermarkt het ook niet op werkweigering kunnen gaan gooien wanneer ze het toch zelf bepalen, omdat de leverancier dan een andere werkgever is en deze persoon een arbeidsovereenkomst heeft met de supermarkt en niet met de leverancier.
En een andere vraag is: wat nou als de supermarkt beslist niet over te zetten naar de leveranciers, maar deze mensen laat werken voor deze leverancier en hetzelfde werk laat uitvoeren, maar dan onder de huidige supermarkt maar dus eigenlijk het werk doet voor de leverancier. Mag dat dan wel?

Wat is jullie advies?

(sorry dat ik niet specifieker kan zijn, maar moet hierin toch wel voorzichtig zijn, dit bedrijf kan het de werknemers soms moeilijk maken)

donderdag 27 oktober 2011