Bedrijf komt betalingsafspraken niet na

8 reacties

Ik heb een half jaar stage gelopen bij een bedrijf wat me door school is aangewezen.
Tijdens het vastleggen in een overeenkomst met school en stage is afgesproken dat ik een bepaald bedrag per maand zou krijgen.
Deze is ondertekend door school, mijn baas en mij.
Tijdens mijn stage viel het me op dat ik mijn loon niet kreeg en ben gaan informeren bij mijn baas. Hij is dit gaan controleren en er bleek een administratieve fout te zijn geweest. Deze fout zou hij herstellen en vanaf toen zou het goed moeten gaan. Een paar weken later kreeg ik dus voor het eerst mijn loon.
Helaas, kreeg ik daarna niets meer. Ik ben dus weer verhaal gaan halen bij mijn baas en die zei telkens dat het onderweg was.
Ondertussen weer een paar weken verder had ik nog niets ontvangen en heb ik contact gezocht met school.
Iemand van het Beroeps praktijk vorming bureau heeft toen een gesprek gehad met mijn baas en er kwamen weer wat betalingen binnen.
Helaas was dit niet voor lange duur en ben ik weer contact gaan zoeken met de toen ondertussen ex-baas (stage was afgelopen).
Ik heb hem telefonisch en per e-mail proberen te bereiken en soms met succes. We hebben verschillende nieuwe betalingsafspraken gemaakt waar hij zich niet aan hield. Ik heb hem een aantal keer de kans gegeven het alsnog over te maken binnen een aantal weken maar dat gebeurde niet. Ik ben dus wederom contact gaan zoeken met de mensen op school, maar die wouden er niets meer van weten. Ik kreeg het bericht dat ik het onderling maar met hem moet oplossen. Persoonlijk zie ik dit niet meer zitten omdat hij al meerdere keren mij beloofd heeft voor een datum te betalen. Die datum is onderhand al 2 maanden verstreken en ik heb niets ontvangen.
De stage is allemaal prima verlopen en heb geen problemen binnen het bedrijf gehad. Ik ben bang dat als ik verdere stappen moet gaan ondernemen het me meer kost dan het op zal leveren. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Bij voorbaad dank,

dinsdag 5 oktober 2010