Burnout niet medisch, gedwongen aan het werk

4 reacties

Hallo,

Ik ben ruim een jaar geleden vanwege prive-omstandigheden psychisch ingestort. In het re-integratieproces heeft de bedrijfsarts 3x geadviseerd om niet terug te keren naar mijn oude functie met 50% klantcontacten omdat dit tot stress, spanningen en uitval kan leiden. Dat is niet iets wat ik gezegd heb maar het was haar vaststelling. Zij omschreef het alsof ik uit mijn functie gegroeid was.
Ik vroeg mijn leidingevende om mijn oude administratieve werkzaamheden tot 100% uit te breiden maar dat kon hij niet doen. Als dit voor mij geregeld zou worden, komen er zeker meer medewerkers met hetzelfde verzoek en dat risico kan hij niet nemen. Ook een andere functie regelen binnen het hele grote bedrijf, bleek niet mogelijk omdat de BA van mening is dat mijn toestand wel structureel maar niet medisch is. Als er administratieve functies op of onder mijn niveau zouden zijn binnen de gemeente dan kan ik daar toch niet zelf op solliciteren vanwege voorkeursbeleid boventallige werknemers. Gezien de dreigende ontslaggolf is een functie bij mijn eigen werkgever dus onmogelijk.

Ik heb het UWV gevraagd om een oordeel maar omdat ik niet onder behandeling ben, is mijn geestelijke instabiliteit en onzekerheid ten aanzien van mentale, agressieve klantcontacten niet medisch. Ik kan wel een verklaring van een psycholoog overleggen maar dat is niet geldig omdat ik niet meer onder behandeling ben.
De reden dat ik geen behandeling onderga is omdat ik al een jaar werkzaam (administratief) ben op een andere afdeling in het bedrijf. Daar ondervind ik praktisch geen psychische problemen en zie daarom niet in waarom ik onder behandeling moet. Volgens de BA en UWV is er toch niks mis met mij?!
Vreemd genoeg is er wel tegemoetkoming kosten voor psychische hulp aangeboden door P&O.

Nu heeft mijn leidingevende mij een ultimatum voorgelegd. Of per 1-10 terug naar mijn oude werkplek met ditmaal 100% klantcontacten en wijziging werktijden of dmv loopbaanbegeleiding een andere baan zoeken na 25 jaar.
Het probleem is dat ik daar geen heil inzie vanwege mijn leeftijd, opleiding en de crisis. Het risico is dat ik na een jaar ontslag krijg en de WW in moet.
Moeilijke keuze...of naar stressvolle, ziekmakende werksituatie waar ik nu als voorbeeld gesteld word doordat ik mijn administratieve werkzaamheden niet meer mag doen en alleen maar loketwerkzaamheden moet doen of......over een jaar de WW in als alleenstaande moeder met 3 kinderen.

woensdag 25 september 2013