Conflict over uren

3 reacties

Een tijd geleden speelde er op het werk van mijn partner een venijnig dingetje. We hebben een rechtsbijstandverzekering maar die heeft niet veel betekend. Te meer omdat zij het probleem niet snapten. Het is ook ... raar.
Ik zal proberen te schetsen wat er speelt :
Mijn partner werkt in de uitvaart en heeft een contract voor 32 uur / week.
In het verleden werkte ze 40 uur. Maar ze vond het erg zwaar worden en heeft 32 uur aangevraagd met de hop meer vrij te zijn.
Volgens haar werkgever had zij op een gegeven moment "min-uren". Zij dacht zelf van niet en ging verhaal halen.
De werkgever rekende (rekent) als volgt : er zijn 52 weken van 5 dagen. Dat komt er op neer dat zij 6,4 uur per dag moet werken, in (gemiddeld) 5 dagen per week. Ik zeg gemiddeld, want er is ook wel een weekenddienst enz...
Dus, de werkgever gaat er vanuit dat zij toch 5 dagen werkt maar minder uren per dag, zonder enig overleg. Want een werkdag van 6,4 uur "voelt" als een dag werken en in de uitvaartbranche lopen dagen altijd uit.
Nu gaf zij aan dat zij liever (gemiddeld) 4 dagen werkte van 8 uur. Maar, als zij nu een dag ziek is of vrij neemt rekent de werkgever wel met 6,4 uur voor een dag. Dus als zij een vrije dag neemt of 2 dagen niet erg lekker is, dan bouwt ze "min-uren" op, wat natuurlijk heel vreemd is. Volgens mij mag het ook niet.
De werkgever gaf te kennen : "Ja, toen het druk was had je meer moeten overwerken zodat je dat in je minuren kon stoppen". Van haar collega's zag niemand het probleem waar zij zo vurig tegen vocht. Totdat het tijdje rustig was en de vele overuren van enkele collega's in één keer waren verdwenen in de minuren!! En dit waren geen beschikbaarheidsdiensten.
Volgens mij moet een werkgever zorgen voor voldoende werk. Als dit er tijdelijk niet is dan is dat verantwoordelijkheid van de werknemen. Maar ik weet niet of het legitiem is om overuren in minuren te stoppen,

Bij de berekening van de werkgever is op voorhand ook geen rekening gehouden met vakantiedagen (20) en verplichte feestdagen als deze op een te werken dag vallen. Dat blijkt te worden verrekend op de één of andere exotische manier.

Ditzelfde bedrijf werkt soms ook met beschikbaarheidsdiensten. Zij juichen het toe als een werknemer minder gaat werken, want voor hun houdt dit dat ze in verhouding meer beschikbar kunnen zijn. Een collega werkt 1 dag in de week maar moet soms 5 dagen beschikbaar zijn!! Volgens mij, bij een voltijdscontract, mag je in de uitvaart 14 van de 28 dagen beschikibaarheidsdienst hebben. Het lijkt mij, dat als je contract minder uren is dit naar rato afneemt. Als je 50 % werkt geldt dit voor 7 van de 28 dagen en bij 20 % 2,8 dagen van de 28.

Ik hoop dat het duidelijk is en dat iemand reageert.

M.

woensdag 8 oktober 2014