Contract niet verlengd tijdens ziekte door bedrijfsongeval.

1 reactie

Mijn zusje heeft in de afgelopen maanden erg veel slecht nieuws gekregen en ik wil haar graag helpen. Hieronder de case, iemand enig idee wat we hier mee wouden kunnen doen op juridisch gebied?

Mijn zusje heeft tot 01-07-2013 anderhalf jaar voor kruidvat gewerkt en via kruidvat een opleiding gedaan. Ze is 8 maanden geleden op haar werk met haar pols op een krat gevallen die door een medewerker achter haar neer was gezet. Vanaf dat moment heeft ze 24/7 last gehad van haar pols en niet meer kunnen werken. Natuurlijk heeft ze alles rondom de ziekte goed geregeld met haar werkgever en is ze naar de dokter gegaan. Nu, na 8 maanden ziekenhuis in en uit weet men nog steeds niet wat ze heeft en krijgt ze volgende week een kijkoperatie. Haar problemen met haar pols zijn nog lang niet over.

Per 01-07-2013 is haar contract niet verlengd en zit ze dus zonder werk. Er was 1 lichtpuntje, ze had telefonisch, na veel contact zoeken en motiveren, te horen gekregen haar opleiding, waarvoor ze alleen nog maar een examen hoeft te maken in Oktober, te mogen afmaken. Ze heeft tot op heden geen diploma en dit was voor haar de oplossing om niet op MBO niveau 1 weer helemaal op nieuw te moeten beginnen. Vanmiddag werd ze jammer genoeg gebeld door de districtsmanager dat ze alsnog de opleiding niet mag afmaken.

Het komt er dus op neer dat mijn zusje na 8 maanden in de ziektewet door een bedrijfsongeval geen contractverlening heeft gekregen en dat na toezegging ze alsnog de opleiding niet mag afmaken. Is hier iets mee te doen?

Alvast bedankt voor de reacties.

vrijdag 5 juli 2013