contractsvoorwaarden

1 reactie

Beste,

Mijn partner is in september 2011 in dienst gegaan bij een andere werkgever, hij heeft twee keer een half jaar contract gekregen op basis van 40 uren. In September 2012, tegen de tijd dat hij zijn 3e contract moest krijgen, hoorde zijn baas dat hij binnenkort vader werd en daarop is besloten, wel in overleg maar tegen zijn zin in, hem op 0-uren te laten werken. Van deze wijziging in zijn arbeidsvoorwaarden heeft hij nooit een nieuw contract gekregen en dus ook nooit getekend. Nu inmiddels bijna anderhalf jaar verder is hij nooit meer opgeroepen, van deze werkgever dus ook nooit meer salaris ontvangen maar hij is ook nooit uit dienst gegaan. Hij staat dus al bijna anderhalf jaar op 0-uren contract.

In de tussentijd is hij vanaf Oktober 2012 wel bij een andere werkgever begonnen, voor 32 uur. Ook dit contract werd na een half jaar niet verlengd en heeft hij op basis van 32 uur een uitkering gekregen die inmiddels is gestopt.
Nu heeft hij geen werk meer, schijnbaar geen recht op een uitkering en dus ook geen inkomsten meer.

Nu weet ik dat een verandering van arbeidsvoorwaarden ten alle tijde getekend dient te worden door de werknemer voordat deze wijzigingen van kracht gaan.
Betekend dat, dat hij "officieel" nog gewoon op een 40-uur contract staat, al dan niet voor onbepaalde tijd, aangezien hij nooit uit dienst is gegaan?
En zoja, heeft hij dan nog recht op dit salaris met terugwerkende kracht?

Met vriendelijke groeten,

Stephanie

dinsdag 31 december 2013