Dagvaarding mislukt

0 reacties

Mijn werkgever heeft mij de laatste paar maanden van mijn contract niet betaald en om dat bedrag alsnog te krijgen ben ik naar een advocaat gestapt. Deze advocaat heeft de zaak bekeken en een dagvaarding opgesteld. Deze dagvaarding is vervolgens door de deurwaarder aangeboden, maar geretourneerd met het bericht "niet meer woonachtig / gevestigd".
Daarna heb ik van enkele oude contacten onafhankelijk bevestigd gekregen dat desbetreffend bedrijf wel degelijk nog steeds gevestigd is aan het adres waarom de dagvaarding is aangeboden. Ik heb dit aan mijn advocaat laten weten, maar van haar kreeg ik het volgende te horen:

"De deurwaarder heeft weliswaar betekend aan het bekende adres (tevens zijnde het in de Kamer van Koophandel vermelde adres), doch zodra de dagvaarding wordt geretourneerd met de mededeling 'niet meer woonachtig / gevestigd' kan de deurwaarder de dagvaarding niet meer achterlaten daar hij dan niet aan de wettelijke vereisten zal hebben voldaan. Hoewel wij dan weten dat feitelijk op het adres nog werkzaamheden worden verricht, gaat het er om dat de rechter hier niet meer van uit mag gaan."

Volgens haar is een openbare betekening nu de enige resterende optie. Klopt dit? Waarom kan ik niet dezelfde dagvaarding nogmaals aan hetzelfde adres aanbieden, nu ik zeker weet dat het bedrijf daar wel degelijk zit? Het klinkt mij wel erg simpel in de oren dat het allemaal in de soep loopt omdat degene die de deurwaarder te woord stond heeft ontkend dat het bedrijf daar gevestigd is.

Alvast bedankt voor de hulp.

donderdag 19 juli 2012