Dreigingen met boetes/waarschuwingen voor (in mijn mening) onbenullige dingen

4 reacties

Goededag,

Ik heb een vraag over het bedrijf waar ik werk. Sommige van de regels bij ons zijn beetje overdreven en sinds een aantal maanden wordt er steeds weer gedreigt met boetes of waarschuwingen voor onbelangrijke dignen. Tot nu toe heb ik er nog niet echt een antwoord op kunnen vinden en ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Ik werk in een callcenter. Sommige van de regels die ons gewone medewerkers opgelegd werden snap ik niet. Ik moet ook even zeggen dat Nederlands niet mijn moedertaal is, dus mijn excuses voor spelfouten.

Bijvoorbeeld moeten wij sinds een aantal maanden aangeven wanneer wij een koffie gaan halen en zelfs als we naar de WC gaan. Alsof wij kinderen of gevangene zijn. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik bij mijn werkgever aan moet geven wanneer ik na de WC ga. Ze zeggen dat ze soms op sommige momenten te veel calls verliezen. Maar ik denk dan het is toch mijn recht om naar de WC te gaan wanneer ik dat moet? Als het druk is, mag ik dan niet naar de WC?
Dit is toch gewoon belachelijk? Of ben ik nou zo gek? Ik dacht altijd dat het mijn recht is om naar de WC te gaan op het moment dat ik dat moet. (En keep in mind, ik wacht de drukke tijden ook altijd af zonder dat iemand dat van mij verwacht.)

En waar ik dus echt over twijfel zijn de boetes waar ze ineens mee dreigen. Een van onze afdelingen was er een tijdje geleden beetje boos over dat er veel aanvragen vanuit het callcenter naar hun doorgestuurd werden. Om dit te voorkomen kregen wij de mededeling dat als iemand ook nog maar één aanvraag naar deze afdeling stuurt deze persoon kan kiezen tussen of een officiële waarschuwing of een boete in de vorm van ijs voor de hele afdeling plus alle supervisors die boven ons staan en de baas. Maar dat moet dan natuurlijk het echte magnum ijs zijn. Voor ca 40-50 personen. Dure grap dus, dat verdien ik ongeveer met een dag werken. Naja, of een waarschuwing, en na 2 of 3 waarschuwingen ben je volgens mij automatisch ontslagen. Zouden wij dan mogen kiezen.
Nu sinds een week is er weer een nieuwe dreiging waar wij ijs moeten kopen voor een bepaald aantal personen mochten wij een ander specifiek iets fout doen. En hier gaat het weer om een klein dom dingetje. Als het over gebeurtenissen gaat waar het bedrijf veel geld verliest of dergelijks zou ik het nog wel een beetje kunnen begrijpen. Maar dat is het gewoon niet. Het gaat om schriftelijke mededelingen binnen het bedrijf waar dan per ongeluk een fout labeltje aan vast zit of de foute naam erop is geschreven. En dit gebeurt online, het is dus een kwestie van foute label wissen, goede weer invullen. Dat is hooguit iets irritant.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit allemaal zomaar mag. Nu gaan de boetes allemaal over dingen die ik zelf eigenlijk nooit fout doe, maar voor het geval dat het ooit gebeurd wil ik wel graag weten wat ik dan kan antwoorden. Volgens mij gaat het hier namelijk niet over ‘overtredingen’ waar het gepast zou zijn om waarschuwingen of boetes te geven. In het begin dacht ik zelf dat het om grapjes gaat. Maar dit wordt nu nog steeds sinds maanden volgehouden en andere collega’s denken niet dat het een grap is. Ik weet het niet. Ik zou alsnog graag willen weten of dit correct is wat mijn werkgever doet. Dit staat allemaal natuurlijk niet zo in mijn contract, maar dit wordt op de dagelijkse meetings mondeling en in zwart/wit meegedeeld.
Stel ze komen met dit ook ooit naar mij toe, kan ik dan gewoon zeggen dat ik géén ijs ga betalen en dat ik hier geen waarschuwing voor kan krijgen?

Alvast bedankt voor iedereen die mij hier verder kan helpen.
Groetjes!

dinsdag 17 november 2015