Einde van je stage omdat je je ziek kind gaat ophalen van de kinderopvang

6 reacties

Mijn dochter doet de opleiding hbo-verpleging, zit in haar laatste jaar en zou in februari 2011 klaar zijn. Ze moest alleen haar laatste stage in een plaatselijk ziekenhuis afronden en nog een scriptie inleveren. Ze heeft tot een 2-tal weken geleden bijna al haar stages, met goed gevolg en prima reflecties, in dit ziekenhuis volbracht.
Een prima prestatie voor een meid van 23 jaar met een dochtertje van 3 jaar oud. Zeker als je bedenkt dat ze er voor de opvoeding van haar dochtertje alleen voor staat, daar haar vriend haar en hun kind (toen 3 mnd) heeft laten zitten. Deze 'vader' heeft het kind wel erkent maar betaald geen allimentatie.

Nu dus ook pech met haar studie want tijdens een dienst in het ziekenhuis kwam er een telefoontje van de kinderopvang dat haar dochtertje de boel had ondergespuugd. Mijn dochter meldde dit aan wat collega's en kreeg van sommigen het advies om naar haar dochtertje te gaan.
Op dat moment was het afdelingshoofd niet aanwezig en ging mijn dochter zonder dit met hem te overleggen naar haar dochtertje toe. Amper thuis gekomen nadat ze haar dochtertje op bed had gelegd bleek er al een mail van het afdelingshoofd binnen te zijn dat haar stage per direct was beeindigd.
Mijn dochter raakte helemaal over haar toeren toen ze via de telefoon van deze man te horen kreeg dat het al de 3e maal was dat er door haar verzuimd was en dat ze een verdere stage bij hem wel kon vergeten.
Het 1e verzuim was dat ze , ook na overleg en toestemming met hem, een dienst had geruild. Het 2e verzuim was dat ze , ook na overleg en toestemming met hem, een uur eerder naar huis moest om op te passen op een nichtje. Het 3e verzuim zie bovenstaande.

Deze week heeft ze na enig aandringen nog wel een gesprek met hem gehad en later ook een gesprek met de stagebegeleidster van school.
Het gesprek met het afdelingshoofd was eigenlijk voor niets want hij hield voet bij stuk. Hij vertelde haar dat hij haar hyvespagina had bekeken en daar niet van gecharmeerd was. Mijn dochter gaf aan dat ze niets negatiefs over hem hierop had gezet maar dat een collega van hem daar had gekrabbeld hem een eikel te vinden. Maar ja daar was hij het niet mee eens, het zou aan haar houding liggen! Ze had wel goed werk geleverd op de afdeling maar haar 'werkmanschap' was slecht.
Mijn dochter had in een eerder, telefonisch, gesprek met hem aangegeven dat andere afdelingshoofden waar ze een stageperiode had gelopen haar graag weer zouden terugzien. Nou daar wist hij ook al een antwoord op, hij had samen met het hoofd opleiding en nog een 3e persoon besloten haar niet meer toe te laten als stagiaire binnen hun organisatie! Waarschijnlijk mocht ze haar papieren op een of andere manier nog halen zal ze ook niet meer te hoeven solliciteren.
Mijn dochter heeft helaas haar verhaal niet mogen doen bij de diverse betrokkenen en ziet een droom uiteenspatten. Waarom doet deze persoon mij dit aan roept ze herhaaldelijk. Al haar reflecties waren tot nu toe zo positief en nergens een opmerking over haar houding.
Haar stagebegeleidster belde vandaag dat ze wellicht een ander ziekenhuis hebben gevonden om haar laatste stage opnieuw te doen ( 6 maanden), het is alleen in een andere stad op zo'n 40 minuten reizen. Hier is ze dolblij mee maar vraagt zich af hoe men daar gaat reageren op haar ontslag eerder.

Mijn dochter weet niet dat ik dit verhaal hier ter discussie zet maar ik vind, als vader natuurlijk, dat zoiets eigenlijk niet mag kunnen.
Ik ben op het internet gaan zoeken voor een oplossing zodat ze toch evt in de toekomst bij dit ziekenhuis kan gaan werken,maar als stagiere heb je waarschijnlijk geen rechten en houden de ziekenhuizen hun collega's de hand boven het hoofd.
wat kan ze bereiken zonder verder in de nesten te komen? School durft het in ieder geval niet aan.

Gr, Christ

donderdag 9 december 2010