Fulltime inzetbaar met parttime contract, mag dat?

1 reactie

Mijn werkgever heeft me gezegd een aantal van mijn uren in de week op te sparen zodat ik meer inzetbaar ben als mijn collega bijv. op vakantie is.

Wat is precies het geval: ik werk als receptioniste in een bedrijf wat sinds een jaar bestaat uit drie gefuseerde bedrijven. We zijn begonnen met vier parttime receptionistes, daarvan zijn er nu twee vrijwillig weggegaan. Nu wil de werkgever een duobaan creëren met mij en mijn andere collega. Eerder heb ik wel een nieuw contract getekend (vast contract) waarin precies vermeld staat dat ik 20 uur per week werk op maandag (8), dinsdag (4) en donderdag (8). Mijn collega heeft een jaarcontract van 36 uur (4x9, donderdag vrij, weet niet of die vrije dag vaststaat in haar contract).

Tot nu toe mochten we zelf schuiven met de dagen/uren als dat nodig was. De werkgever wil dat ik twee hele dagen van 9 uur ga werken en de overige 2 uur opspaar zodat ik die moet opnemen/werken als mijn collega vrij wil zijn of vakantie heeft. Voor haar geldt overigens hetzelfde (ze gaat waarschijnlijk 32 uur werken, 3 dagen van 9 uur per week en moet dan 5 uren per week opsparen). Ik ben parttime gaan werken omdat ik twee schoolgaande kinderen heb en daarom dus niet graag fulltime wil/kan werken.

Mijn vraag is nu of mijn werkgever dit zomaar van mij/ons mag verlangen?

vrijdag 22 januari 2016