Gevolgen en rechten bij het zelf ontslag nemen zonder uitwerktermijn

15 reacties

Ik heb momenteel een arbeidsovereenkomt tot septemer 2011. Helaas staat er in deze overeenkomst geen opzegtermijn als men als werknemer ontslag neemt(zie horeca cao, waar ik in werkzaam ben).

1. Nu heb ik 1 1/2 week geleden schriftelijk mijn ontslag ingedient. DIt ontslag is mondeling bevestigt. Maar nog niet schriftelijk. Moet de werkgever niet schriftelijk bevestigen dat het ontslag is ontvangen? En zo ja, binnen welk termijn? En wat zijn de regels als dit niet wordt gedaan?

2. Nu is voor mij de werksfeer persoonlijk ondragelijk geworden. En het liefst was ik gister nog gestopt ipv vandaag. Wat zijn mijn rechten als ik zonder wederzeidse opzeging stop met werken? En de gevolgen uiteraard!

3. Kan de werkgever ook een officielle waarschuwing geven voor een fout die de werknemer heeft gemaakt. Maar niet in zijn functie omschrijving staat?

4. En in hoe verre zijn mondelingen voorstellen bindend? Even voor de duidelijkheid het betreft een 1 op 1 gesprek. Aangezien mij op dit moment al 4 verschillende mogelijke uitwerk termijnen zijn verteld/voorgesteld.

Ik hoop dat iemand me kan helpen in deze situatie. Alvast bedankt voor de moeite van het lezen en evt beantwoorden

woensdag 29 september 2010