help!! te weinig uitbetaald afgelopen 5 jaar

1 reactie

hallo,
ik zit met een probleem waarvan ik graag zou willen weten wat mijn rechten zijn. Hopelijk weet een van jullie meer of herkend deze situatie.
Ik werk al vanaf 2008 bij een ouderinitiatief in de gehandicapten zorg. Wij zijn aangenomen bij een grote organisatie die ons dan uitbetaald voor het werken op deze werkplek.
Op deze werkplek worden elke dag slaapdiensten gedraaid. Voorheen deed onze coördinerende het rooster maken maar door veranderingen binnen de organisatie hebben we nu geen coördinerende meer en maak ik sinds kort het rooster. Het rooster wordt in een computerprogramma gemaakt. Ik ben met na de cursus ervoor nog met de coördinerende achter de computer gaan zitten en kwam er achter dat de slaapdiensten in het systeem tot half elf berekend werden door de weeks en in het weekend tot half twaalf. Ik vond dit erg vreemd aangezien wij altijd door de weeks tot elf werkte en in het weekend tot twaalf uur. De coördinerende kon me niet zeggen hoe dit kon. Al die jaren was er dus een code voor de slaapdienst gebruikt die aan gaf dat we vanaf half elf konden slapen terwijl de afspraak was dat we tot elf uur werkte en erna konden slapen. Het is dat ik nu het rooster maak en dit heb opgemerkt. Verder kun je de tijden niet op je rooster zelf vinden zoals er berekend wordt.
Ik ben gaan zoeken en vond een notulen van 2008 waarin de tijden stonden zoals wij die draaide. Niemand uit de organisatie kan mij vertellen hoe dit al die tijd mogelijk was dat het fout is berekend. Ik ben er achteraan gegaan en ze zijn nu berekeningen aan het maken al zeggen ze duidelijk dat er geen extra potje is om ons te betalen waar we recht op hebben. Ik heb ook een mailtje van de coördinerende waarin zij schrijft dat het clusterhoofd ook zei dat de slaapdiensten tot elf uur altijd zijn geweest, in het weekend tot twaalf.

Wat zijn mijn rechten? hebben meer mensen hier ervaring mee..

groetjes claire

zondag 12 januari 2014