In hoeverre kan mijn werkgever mij in een gewijzigde situatie houden aan een leerovereenkomst en dus het terugbetalen van een deel van een opleiding?

1 reactie

Goedendag,

ik sta op de drempel om ontslag te nemen bij mijn huidige werkgever omdat ik bij een andere werkgever precies dat kan doen waar ik voor opgeleid ben.

Echter heb ik een 2 tal opleidingen mogen doen van mijn huidige werkgever welke geheel door hem betaald zijn,hiervoor heb ik een leerovereenkomst/studiekostenovereenkomst getekend welke inhoud dat indien ik binnen 3 jaar na het behalen van deze opleidingen geen werkzaamheden meer verrichten voor deze werkgever ik een deel van de kosten moet terugbetalen.
Allerzins redelijk, althans met de wetenschap van toen. Mij is destijds bij het aangaan van deze overeenkomst en dus de opleiding beloofd dat ik na het met goed gevolg afleggen van deze opleidingen en functie zou krijgen welke past bij de opleidingen.

Door een reorganisatie is mijn werkgever hierop teruggekomen en ben ik na het behalen van de opleidingen nooit mogen gaan doen waar ik dus voor opgeleid ben en mijn leerovereenkomst/studiekostenovereenkomst voor getekend heb.
Ik heb zelfs op mijn beoordelingsformulierstaan, alles goed maar 'geen doorgroeimogelijkheden meer' , waardoor dus iedere mogelijkheid om in de toekomst nog iets te kunnen gaan doen die kant op 0% zijn. Dat is me mondeling ook medegedeeld.

Nu ben ik een andere werkgever tegengekomen welke een functie vacant heeft, ben al in de 3de ronde met solliciteren, en ik wil indien het me lukt daar aan de slag gaan.
Echter hik ik op tegen die bepaling van de leerovereenkomst/studiekostenovereenkomst dat ik een deel van de kosten moet terugbetalen wat ik absoluut niet meer redelijk vindt vanwege de gewijzigde situatie bij mijn huidige werkgever.

Mijn vraag is dus of de leerovereenkomst/studiekostenovereenkomst nog wel rechtsgeldig is omdat mijn werkgever mij enerzijds niet kan/wil laten doen wat mij toegezegd is en anderzijds dus zegt dat als ik elders dit elders wel wil doen ik even een vergoeding moet betalen terwijl als ik dit intern kon doen ik nooit weg zou gaan, ik werk er dan ook al 17 jaar.
Of zijn er andere gronden waarop ik deze leerovereenkomst/studiekostenovereenkomst ongedaan/ongeldig kan maken zodat ik hen niets verschuldigd ben?
Ik heb immers geen blaam aan de situatie, ik kan mijn 'vak' elders wel gaan uitvoeren maar wordt enigzins gegijzeld door mijn huidige werkgever.

Wat is uw advies?

Met vriendelijke groet,

maandag 18 april 2011