Als je werknemer je teveel uit betaald moet je dit dan terug betalen?

2 reacties

Ik werk nou sinds april bij de krant en heb nu 2 maanden mijn eigen wijk. Nou is het zo dat mijn wijkvergoeding het dubbele is van wat je eigenlijk hoort te krijgen. En mijn depothouder zegt dus dat ik het verschil terug moet gaan betalen. Omdat niemand anders zoveel verdient. Dit wil zeggen dat ik ongeveer 80/90 euro terug moet betalen.

Er komt ook nog bij te pas dat mijn zusje voor mij heeft ingevalen en dat ik haar heb ingewerkt. Inwerken wil zeggen dat je mee loopt en hier krijg je dan 5 euro voor. En als je invalt krijg 2,50 bovenop wat je normaal zou krijgen. Alleen heeft zij dit niet gehad. Ook zou de krant zelf haar betalen, maar dit moest ik doen over de maand juni. Daarom had ze ook niet het inwerkgeld gekregen en de 2,50 per keer dat je invalt. Ze heeft 5 keer met mij mee-gelopen, dit komt dus op een bedrag van 25 euro. Ze heeft 4 keer voor mij ingevallen dus dat is ook nog eens 10 euro. Zo komt ze op een bedrag van 35 euro, dat ze te kort komt.

Nu gaan ze dus alles uitzoeken en zou mijn zusje wel het geld krijgen dat ze nog krijgt. Maar ik zou wel het geld terug moeten betalen. Terwijl het niet mijn fout is dat ik teveel heb gekregen. Ook is het zo dat het wel allemaal verantwoord op het loonstrookje staat. Wij hebben ook gebeld naar Wegener dit is de groote baas. En zij zeiden dat het gewoon goed was ik verdiende.

Nu is dus mijn vraag, als ik straks terug moet betalen. Moet dan dan ook of heb ben ze niet het recht om dit dan terug te vragen?

dinsdag 31 augustus 2010