Kan een werkgever mij dwingen om mijn ontslag in te dienen terwijl ik vrijgesteld van werkzaamheden ben

5 reacties

Ik werd afgelopen december verteld dat mijn jaarcontract zal niet verlengd worden. (Dit als onderdeel van een grote reorganisatie dat impact op veel andere werknemers had). Mijn jaarcontract loopt 31 mei 2011 af. De volgende dag werd ik ook vrijgesteld van werkzaamheden. Tijdens een mondeling gesprek zei mijn manager dat er de mogelijkheid onstond om een baan te vinden voor mei en dan zou ik van een dubbel salaris tijdelijk kunnen genieten. Ik zei dat ik niet wist of ik dat zou doen want ik wilde niet in problemen komen met de belastingdienst.
Sinds eind maart ben ik weer werkzaam. Ik had inmiddels ontdekt dat ik hoefde alleen een belastingcode wijzingen aan te vragen bij mijn oude werkgever om te voorkomen dat ik te weing belasting zou gaan betalen. Mijn oude werkgever heeft net gebeld en gezegd dat ik verplicht ben om mijn baan bij hun onmiddelijk op te zeggen anders gaan zij juridische stappen nemen.
Ik heb twee brieven van hun ontvangen, een om te zeggen dat mijn contract zou niet verlengd worden en nog een dat ik vrijgesteld van werkzaamheden ben. In geen van beide staat dat ik mijn ontslag moet indienen als ik een andere baan vind.
Wat kan ik het beste doen.

donderdag 21 april 2011