Mag een officiele waarschuwing gegeven worden zonder bewijs?

6 reacties

Officiele waarschuwing gekregen van werkgever. In het kort: factuur (spullen besteld via werk) stond te lang open. Mij werd door HR gevraagd of ze dit met salaris januari 2011 konden verrekenen. Aangegeven dat de factuur al betaald was inmiddels bij iemand van het magazijn. Ik had een kopie van de factuur met een stempel van het bedrijf erop.

Vorige week moest ik bij HR komen. Ik kreeg een officiele waarschuwing want niemand in het magazijn kan zich herinneren dat ik heb betaald en wat blijkt: geen handtekening van die persoon op de factuur alleen een stempel. Daar had ik op moeten letten. Ze denken dat ik die stempel zelf heb gezet.

Nu krijg ik een brief van mijn werkgever:

Word verdacht van fraude en/of poging tot diefstal.

Krijg op voorhand voor 2011 een D beoordeling ( is onvoldoende)
Moet het bedrag nogmaals betalen
Mocht het nog een keer gebeuren ontslaan ze me op staande voet.

Kan dit zomaar? Ik weet zeker dat ik heb betaald. Andere facturen zijn ook betaald en waarom zou ik zo moeilijk doen? Als het niet zo was geweest had ik gewoon met salaris betaald. Niemand bij het magazijn herrinnert het zich en er is een kasverschil. De dag na dit akkefietje is er een mail rondgestuurd door het bedrijf dat iedereen direct voortaan dient te betalen om discussies te voorkomen die herhaaldelijk zijn voorgevallen met werknemers (niet alleen ik dus).

Ze gaven in het gesprek aan dat ze geen bewijs hebben maar dat ik wel de waarschuwing krijg.

maandag 21 februari 2011