Mag een werkgever een werknemer gijzelen?

0 reacties

Ik werk bij een werkgever, die regelmatig in financiele nood verkeert en daardoor zijn werknemers te laat, of helemaal niet betaalt.
Al jaren goochelt hij met BVs, gaat de ene failliet vanwege de schulden, heeft ie de volgende al klaar staan. Personeel wat hij niet nuttig genoeg vindt, neemt ie niet mee in de nieuwe BV, en het UWV draait voor de achterstallige salarissen op. Personeel, zoals ik, die wel nuttig genoeg zijn, betaalt ie wel te laat, maar biedt ie een nieuw contract aan. In mijn geval, mag ik volgens mij een nieuw contract niet weigeren, want dan ben ik verwijtbaar werkeloos. Het contract is voor onbepaalde tijd, maar wat is een contract waard, als ik minder als een uitkering gemiddeld in de maand krijg?
Verschillende collega's van mij zijn door de financiële perikelen al hun relatie kwijtgeraakt, hebben overal schulden opgebouwd, enzovoorts. Door de jaren heen zijn al tientallen mensen zo het slachtoffer geworden, (om van de belastingdienst en leveranciers en klanten maar te zwijgen)ik hoorde wel dat het UWV met een onderzoek bezig zou zijn.Ben ik nu bij de volgende BV (de derde van dit jaar) weer verplicht om mee te werken aan de praktijken van deze man ? Ik voel me gegijzeld door mijn werkgever en de wet...en zou toch echt een andere baan willen zoeken.

dinsdag 26 juli 2011