mag een werkgever salaris stopzetten tijdens ziekteperiode?

8 reacties

Hallo,

Even kort de situatie schetsen:
Het gaat om mijn zus die ong. 6 jaar lang bij een groot internationaal bedrijf ( politie ) heeft gewerkt en het daar erg naar haar zin had.
Helaas kreeg zij een aantal nieuwe collega's die het leuk vonden om erg vervelende grappen uit te halen en kreeg zij ook een plaatsvervangend hoofd die allerlei sexueel getinte opmerkingen maakte naar haar, waar zij niet van gediend was. De pesterijen heeft zij uiteindelijk aan haar chef doorgegeven, maar die deed daar natuurlijk niets mee. Vervolgens heeft zij dit aan andere mensen, die hier over zouden moeten gaan, doorgegeven, maar helaas namen ze haar niet serieus. Dit resulteerde ( gecombineerd met prive problemen waar haar werk van op de hoogte was ) dat mijn zus depressief ( anti depressiva ) werd en zich ziek meldde. Het UWV was op de hoogte van de problemen. Mijn zus heeft aan alles voldaan betreft het reintregratieplan, maar de desbetreffende mensen werden niet op hun gedrag aangesproken en dit leidde dus weer tot een ziekmelding. Begin maart van 2009 werd opeens haar salaris stopgezet en na veelvuldig telefonisch en mail contact was haar werkgever niet van plan om haar salaris uit te betalen. Het kwam er op neer dat zij haar wilde ontslaan en dat ze mee moest werken met een regeling, want anders zou zij haar geld niet krijgen. Dit sleepte zich al 3 maanden voort en mijn zus stond met haar rug tegen de muur, want zij had allerlei achterstallige betalingen en zou haar huis uit worden gezet. In haar toestand ( zelfmoord neigingen etc. ) kon zij dit er niet bij hebben, en heeft zij zich gewend tot een advocaat van de politiebond, die niet erg behulpzaam was. Op advies van haar advocaat kwamen ze tot een schikking van ong 30.000 bruto, maar daar hield ze nauwelijks iets aan over, omdat dit geld aangewend moest worden voor haar rekeningen en bijkomende rentes die haar werkgever heeft veroorzaakt. Eind juli 2009 is haar contract verbroken.
Nu een jaar later zit zij nog steeds zonder werk en ziet het er naar uit dat zij voorlopig niet aan de bak komt. Nu gaat het wat beter met mijn zus en zij ziet nu pas in wat er eigenlijk allemaal gebeurd is.
Haar werkgever wilde graag van haar af, omdat ze in 2010 onder de europese pilaar zouden vallen en zij te duur zou worden met haar vaste contract.
Nu is mijn vraag: Kan zij hier nog iets tegen doen, want volgens mij heeft haar werkgever niet netjes gehandeld ( gooide het op het niet meewerken van reintegratieplan, terwijl het UWV mijn zus gelijk gaf ).

Met vriendelijke groet,

Gioqui

woensdag 10 november 2010