manager moest inkrinpen van 42 FTe's naar 40 FTe's

1 reactie

Onlangs heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt. Dat was te verwachten omdat ik een jaarcontract heb. In een vorig gesprek kwam ik er achter dat mijn manager er van uitging dat mijn contract niet meer verlengd kan worden om hij dacht dat hij me dan een vast contract had moeten bieden. Er zat toen ook een p&O medewerker bij en heb hem verteld dat dit niet het geval was en dat het om mijn derde contract zou gaan als deze verlengd zou worden.

Nu is het dus duidelijke dat de keus op mij is gevallen om mijn contract niet te verlengen. Een collega zit in de dezelfde positie. Nu was hij al openlijk aan het solliciteren en had bijna al afscheid genomen. Ik heb mijn manager gevraagd of mijn collega ook slecht niews zou krijgen. Zijn reaktie was: Hij mag nog wel een jaar...Waarop ik hem nog eens uitlegde dat we tegelijk in dienst waren gekomen en ik eigenlijk ook nog een jaar zou mogen. Hij was verbaasd en zou dit gaan uitzoeken. Daarbij heb ik mijn manager gevraagd waarom de keuze op mij was gevallen. Hierop antwoordde hij: Dit is geen personen kwestie, toevallig stond jij bovenaan en ben jij dus de eerste.

Nu mijn collega een gesprek heeft gehad met onze manager komt er een heel ander verhaal naar boven. Zij willen mijn collega heel graag hebben, wat zeker terecht is.

Het vreemde van het verhaal. Er moesten nog 2 FTe's wegens bezuinigingen. Ik ben er een van.
Nu heeft mijn manager tegen mijn collega verteld dat ze waarschijnlijk een nieuw persoon gaan aannemen. Dit mocht mijn collega vooral niet tegen mij vertellen. Ik zou graag willen weten wat te doen. Kan ik mijn manager dit voor zijn voeten gooien en is er dan kans dat mijn collega hier door beschaamd wordt.
Is dit een normale gang van zaken om met je personeel om te gaan? In mijn functioneringsgesprek was het een en al lof.

dinsdag 17 april 2012