Mijn callcenter baas accepteerde mijn koorst/griep melding niet

7 reacties

Wat moet ik doen als mijn werkgever mijn melding van griep met zware koorts niet accepteerde tenzij ik deze mijn temperatuur kon doorgeven? (Laat staan dat ik mijn bed kon uit gaan om naar de huisartsenpost te gaan). Bij deze besloot ik toch naar werk te gaan om mij daar ziek te melden maar dat werd door de BHVer (was geen bedrijfsarts voorhanden) ter plekke actief geweigerd. Binnen een halfuur/uur na thuiskomst heeft mijn moeder toch mijn temperatuur kunnen meten: 38.7. Eerst volgende afspraak bij huisarts was de dag daarop rond 11:30 en toen was ik 38.

Met andere woorden op mijn werksplek zat ik naar alle waarschijnlijkheid tegen de 39 aan, laat staan het feit dat ik daarvoor door wind en weer ben gegaan (gaat niet lekker met koorst). Van de verzuimbeleid begrijp ik dat mijn werkgever mij kon ontraadden om naar werk te komen.
Voor zover ik weet is het realistisch dat als een werknemer niet eens zijn bed kan uitstappen en dit toch doet om zijn onschuld te bewijzen een werkgever zich beter aan met behoorlijk fatsoen deze terugstuurt.

Ik werk bij een callcenter waar een strict verzuimbeleid wordt gehanteerd, maar ik voel dat ik misbruikt ben (ben 23).

maandag 24 januari 2011