Minuren nog inplannen voor ontslagdatum?

1 reactie

Hallo,

Ik zit met een vraag. Ik werk als verpleegkundige en heb onlangs mijn ontslag ingediend bij mijn huidige werkgever. Concreet loopt de opzegtermijn ten einde op 17 April.

Nu is het zo dat ik in de maand Maart uitzonderlijk 2 ingeplande werkdagen niet gewerkt heb wegens omstandigheden, wat neerkomt op 16 inhaaluren.. Deze zouden nog later terug ingepland worden om in te halen ( Allemaal nog geen probleem). Maar op dat moment is het diensthoofd gaan kijken naar mijn uren en melde mij dat ik 29 minuren zou hebben. Dit betekent dus 13uren meer dan de oorspronkelijke 16..

Zelf heb ik niet gevraagd om die andere 13 minuren. Nu wilt mijn diensthoofd dat ik alsnog de volledige 29 minuren inhaal. Kan dit? Of kan ik zeggen dat ik enkel die twee dagen inhaal en dat zij verantwoordelijk is om mij correct in te plannen en ik dus eigenlijk niet moet voorzien in het invullen van die 13uren?

Het is namelijk ook moeilijk om dit alsnog ingepland te krijgen in de resterende dagen. Is het mogelijk voor mij om te zeggen dat ze de minuren anders maar van mijn loon aftrekken, of hebben ze dat recht niet? Of ben ik alsnog verplicht die overige 13uur in te halen, ook al is dit puur door de niet correcte planning van mijn diensthoofd?

Misschien niet onbelangrijk, ik werk in België dus misschien is dit anders dan in Nederland? Maar kwam enkel zowat dit forum tegen om met dergelijke vraag af te komen. Hopelijk kan iemand mij te woord staan, want ik zit verveeld met de kwestie.

Bedankt allessinds!

zondag 20 maart 2016