Officiële waarschuwing

19 reacties

Mijn werkgever gaat binnenkort reorganiseren en is bezig met een sociaal plan.

Op de afdeling waar ik werk is de werkdruk torenhoog en ook de onderlinge sfeer is behoorlijk beroerd. Er word veel onderling geroddeld en je kunt om het minste of geringste op het matje worden geroepen bij een leidinggevende.

Om het allemaal nog erger te maken heb ik sinds een half jaar een andere leidinggevende waar ik het niet mee kan vinden (veel andere collega's trouwens ook niet). Met deze leidinggevende heb ik onlangs een functioneringsgesprek gevoerd. Ik hoopte ook over de werkdruk te kunnen praten, maar dat werd al direct weggewuifd.
Het kwam er in het kort op neer dat ik slecht funtioneer vanwege mijn gedrag en houding. Om die mening te ondersteunen kwam zij met een aantal voorbeelden van conflicten die ik gehad zou hebben met collega's en klanten. Ik heb een officiele waarschuwing gehad dat mijn gedrag dient te veranderen.

Ik heb onmiddellijk een verweer geschreven, waarin ik mijn reactie heb gegeven. Sommige beschuldigingen waren gewoon aantoonbaar onjuist en voor andere waren geen gronden aan te wijzen.

Tot mijn verbazing krijg ik daarop een brief terug waarin staat dat ik de houding en het gedrag waarvoor ik een waarschuwing hebt gekregen, herken. Hè? Nou nee, ik dacht dat ik dat toch heel duidelijk aangegeven had. Ik heb mijn eigen brief nog eens nagelezen en hij spreekt toch voor zich. Ik heb hem ook voor het versturen aan anderen laten lezen en die vonden hem ook helder.

Intussen zit ik nu ziek thuis omdat ik alle spanning gewoon niet meer aankan.

Moet ik hier nou verder nog op reageren?

donderdag 25 juli 2013