Ongezonde werksituatie

3 reacties

Ik werk in een klein bedrijf waarbij mijn werkgevers man en vrouw zijn. En ook beide eigenaar in de zaak zijn. (49% & 51%).
Nu is het zo dat zij besloten hebben te gaan scheiden. Dat is natuurlijk al vervelend op zich maar doordat wij maar met 3 personeelsleden en dan mijn beide werkgevers daar werken maakt dit allemaal heel erg persoonlijk. De scheiding is inmiddels een "vechtscheiding".

Nu hebben beide zich geheel teruggetrokken van de werkzaamheden en komt er af en toe iemand langs die dan even "zijn ei kwijt moet". Teveel privé informatie op de werkvloer.
Verder hebben ze beide 1 van mijn collega's ook buiten werk om steeds benadert om te praten over de scheiding en waarom enzo.
Vervolgens komt mijn collega weer op het werk en verteld dan wat er zich allemaal speelt. Voor ons wordt het heel erg zwaar om dit aan te horen. Ook zijn er steeds klanten en leveranciers bellen die naar mijn werkgever(s) vragen over zakelijke dingen waar wij echt geen antwoord op kunnen geven. Mensen die afspraken hebben met mijn werkgever die wij dan moeten vertellen dat hij "voorlopig niet aanwezig is". Steeds weer verzinnen wij andere excuses om deze mensen te woord te staan. Heel vermoeiend. Contact tussen de werkgever(s) en werknemers verloopt via 1 collega. Dit gebeurt ook tijdens werktijd waardoor er soms nog maar 1 persoon aan het werk is. Contact met mij en mijn andere collega is er niet. Niet telefonisch of via de mail. Wij worden compleet genegeerd.

Voor mij is het nu zo dat de maat vol is, dit is geen gezonde werksituatie meer. Keer op keer moeten "liegen" voor mijn werkgever(s), extra uren moeten maken om een gat op te vullen die normaal gesproken door mijn werkgever wordt vervuld, iedere dag met hoofdpijn naar mijn werk te moeten gaan, slechte nachtrust, verkrampte nek/schouder spieren.
Ik voel me "gebruikt", "misbruikt", in de maling genomen.

Wat voor rechten hebben wij als werknemers? Wij (3 pers.) zijn degene die deze zaak nu draaiende houden. Als ik aangeef dat ik onder deze omstandigheden niet kan werken er gezegt wordt dan ik dan lekker moet vertrekken. Ik ben echt niet van plan om mijn eigen ontslag in te dienen, maar ben wel naarstig op zoek naar een andere baan. Helaas liggen die niet voor het oprapen.

Ik heb het nu zo kort mogelijk proberen uit te leggen maar dit is nu al zo'n 3 a 4 weken gaande.

donderdag 12 september 2013