Ontslag op staande voet terecht?

2 reacties

Hallo,

Zal proberen het verhaal zo goed mogelijk uit te leggen al blijft dat best moeilijk na een slapeloze nacht.

Het gaat over mijn man die op staande voet ontslag heeft gekregen.

Het is vorig jaar begonnen bij zijn vorige werk. Hij zou eigenlijk een vast contract krijgen bij bedrijf A. Nader inzien hebben ze dit niet gedaan en het contract laten aflopen. Dit kreeg hij een maand van te voren te horen. Netjes ww uitkering aan gevraagd en op zoek naar nieuw werk gegaan. Daarna is de baas en ik dus ook dat hij wel eens drank meenam van het werk. Wist altijd al wel dat hij de neiging heeft om veel te drinken en daar ook veel over gehad natuurlijk maar diefstal nee. Hij drinkt niet voor of tijdens werktijd alleen na. Het bedrijf A heeft verder geen actie genomen over het stelen. Wel een email erover gehad.

Maar om naar het verhaal terug te gaan. Tussendoor nog wel 2x werk gehad. Tot hij naar bedrijf B ging.

Heeft een contract van 7 maanden gekregen vanaf december tot eind juni. Nou heeft hij gisteren ontslag gekregen op staande voet met de mededeling dat hij niet goed functioneerde en alcohol in het spel geweest is. Ook hadden ze bedrijf A gebeld over de gang van zaken. (die heeft dat verhaal dus ook verteld natuurlijk) Heb ik natuurlijk navraag gedaan bij mijn man hoe dit kan.

Als hij wel een klaar was met zijn werkzaamheden en moest wachten tot hij naar huis kon omdat ze dan gingen sluiten (horeca). Dronk hij inderdaad wel eens een biertje . Niet elke avond maar wel eens voorgekomen. Voor en tijdens werktijd nooit gedronken.

Verder heeft hij geen waarschuwing of iets dergelijks gehad. Is het ontslag rechtsgeldig en wat nu te doen?

Wie helpt mij? We hebben samen 2 kinderen dus zit met het handen in het haar. Niet alleen financieel maar ook persoonlijk.

vrijdag 4 maart 2016