overtuigen verlengen contract bepaalde tijd

1 reactie

Beste forumgebruikers,

Ik werk bijna een jaar bij een bedrijf als flexer, eerste contract voor bepaalde tijd.
Dit bedrijf heeft op tijd aangekondigd mijn contract niet te willen verlengen. Het contract eindigt van rechtswege zonder verlenging.

Mogelijk is het voor hen ongunstig omdat zij na twee jaar transitievergoeding moeten betalen of mij een vast contract moeten geven en zij mij de garantie moeten bieden dat ik 32 uur kan werken (dat is het huidig contract).

Ik vind dit erg jammer en weet dat hier vrij weinig aan te doen is omdat het contract van rechtswege eindigt, behalve mijn werkgever te proberen overtuigen dat ik de geschikte persoon ben die zij moeten houden.

Van verschillende afdelingen binnen het bedrijf hoor ik dat zij via het poolbureau waar ik onder val, steeds maar geen personeel kunnen krijgen. Tevens hoor ik dat de afdelingen tevreden over mij zijn en hoor ik dat de verwachting is dat de vraag naar interne flexers niet zal afnemen. Ik ben nu bezig met het verzamelen van bewijzen voor deze argumenten.

Met bovenstaande argumenten/onderbouwing en bewijzen wil mijn leidinggevende proberen te overtuigen mijn contract te verlengen. Ik weet niet of de vakbond mij nog iets te bieden heeft.

Hoe denken jullie hierover??

zondag 20 december 2015