recht op ontslagvergoeding via vaststellingsovereenkomst bij herindienst treding

4 reacties

Dag allen.

Ik had een vraagje met betrekking tot recht op ontslagvergoeding via een vaststellingsovereenkomst van ontslag in een situatie waarbij ik daarna weer bij dezelfde werkgever aangenomen ben.

Hier een wat uitgebreidere omschrijving van de situatie:

Het betrof een contract voor onbepaalde tijd.
Holding boven het bedrijf waar ik werkzaam was ging failliet en het bedrijf waar ik werk zou volgen.
De werknemers is toen gevraagd om alles te bespoedigen door een vaststellingsovereenkomst te tekenen in plaats van de wekenlange procedure bij het UWV af te wachten.
In de vaststellingsovereenkomst is er sprake van een ontslagvergoeding van 2 maanden + 1000 euro bruto. Deze is door beide partijen getekend (was voor mij gunstig).
In de overeenkomst staat: ‘ Partijen sluiten elke mogelijkheid tot ontbinding van deze vaststellingsovereenkomst uit.’
In de overeenkomst staat ook vermeld dat de uitbetaling zal volgen op uiterlijk 1 maand na de beeindigingsdatum (per 1 april zodat 31 maart de laatste werkdag was).
Het bedrijf is toen gered door een investeringsmaatschappij en zijn er nieuwe functies vrijgegeven en zijn er sollicitatiegesprekken geweest.
Ik ben toen opnieuw aangenomen voor een nieuwe (maar enigszins vergelijkbare functie) met als ingangsdatum van het contract 30 maart.
Er is geloof ik weleens mondeling in een groep vermeld dat voordat je het nieuwe contract mag tekenen ze wel van je verwachten dat de vaststellingsovereenkomst verscheurt moet worden, maar daar is bij tekening van mijn contract verder niet over gesproken en dus ook niet gebeurt.

Uiteindelijk ben ik bij het bedrijf toch vertrokken (andere uitdaging gevonden) maar dat staat los van de vraag.

Mijn vraag is nu:
Is de vaststellingsovereenkomst nog geldig en heb ik recht op deze ontslagvergoeding ?
Ook ondanks de ingangsdatum van het nieuwe contract van 1 dag voor de beeindigingsdatum van de vaststellingsovereenkomst (ik vermoed dat zij dat zo gedaan hebben om zo die overeenkomst / het recht op de vergoeding te ontzeggen).

Indien meer informatie benodigd is hoor ik dat natuurlijk graag.

Alvast bedankt voor enige hulp!!

dinsdag 6 oktober 2015