Reiskostenvergoeding

0 reacties

Mijn werkgever wil dat ik teveel ontvangen reiskostenvergoeding terug betaal aan de school, ik heb meerdere keren aangegeven dat ik teveel ontving, maar P&O heeft het nooit aangepast. In hoeverre ben ik hiervoor aansprakelijk en moet ik alles terug betalen?

Ik werk op een middelbare school in Amersfoort, zelf woon ik in Zwolle. Het eerste jaar krijg je volledige reiskostenvergoeding, daarna max 25km. Door een fout bij P&O liep het al te lang door. Ik heb een paar keer hierover gemaild met P&O en uiteindelijk zagen ze dat het nog doorliep. IK heb toen een regeling getroffen om mijn verhuiskostenvergoeding in te zetten als reiskostenvergoeding, zo kon ik er nog bijna twee jaar langer mee door.
Een paar maand voordat deze regeling zou stoppen kreeg ik hiervan ook een brief van P&O, prima. Toch liep het weer gewoon door met de volledige vergoeding. Ik heb P&O hierover gebeld en ze zouden er naar kijken. Toen is het gewoon doorgelopen en heb ik er ook niet meer aan gedacht.

Vorig jaar april kreeg ik bericht, via mijn teamleider, dat de reiskosten nu stopgezet waren en dat het te langs was doorgelopen. Ik dacht, ok dat klopt, goed dat het eindelijk is stopgezet. Maar nu kwamen ze in september naar me toe met de vraag hoe ik het teveel betaalde geld terug wilde gaan betalen.

Ik weet dus niet wat ik hiermee moet. Ik heb zelf stappen ondernomen om het te stoppen, maar dat is niet gebeurd. Wat mij betreft ligt de schuld bij P&O, die erg slordig zijn.

Graag advies!

donderdag 15 oktober 2015