Twee banen als mogelijkheid, maar mondelinge overeenkomst arbeidsvoorwaarden

0 reacties

Ik heb gesolliciteert bij de gemeente ***1 naar de functie van ........ . Na drie gesprekken hebben ze me verteld dat ze met mij in zee willen gaan. Daar was ik erg blij mee en we hebben binnen korte tijd een mondelinge overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden. Ik zou op 1 juli 2015 beginnen bij de gemeente en in dienst treden op basis van een arbeidsovereenkomst van een jaar met een proeftijd van een maand. Op 11 juni hebben we afgesproken dat ik mijn arbeidsovereenkomst zou gaan tekenen waarin alle gemaakte afspraken opgenomen zijn.
Echter, wat de gemeente ***1 niet wist, is dat ik ook gesolliciteerd heb naar deze functie bij een andere gemeente. In eerste instantie ben ik daar afgewezen, maar nu belde ze dat de andere kandidaat is afgevallen en dat ze me toch graag willen aannemen. Ik zou dan per 1 augustus beginnen en heb dan betere arbeidsvoorwaarden, maar ook is het in de gemeente waar ik zelf woon en dat stel ik wel op prijs. Mijn voorkeur gaat dus duidelijk uit naar de gemeente ***2, maar in hoeverre ben ik nu gebonden aan de gemeente ***1? Er is een mondelinge overeenstemming bereikt, maar is daarmee ook een mondelinge overeenkomst geldig waar ik niet meer onderuit kan komen, terwijl ze wel aangaven dat ik nog moest tekenen? De gemeente ***1 reageerde dat ik al gebonden zou zijn in een telefoongesprek van mijn melding dat ik graag bij de andere gemeente zou willen werken.

Wat zijn de juridische mogelijkheden om er onderuit te komen en als nog werkzaam te worden bij gemeente ***2? Welke wetten zijn hiervoor van toepassing die bepalen dat ik niet gebonden ben? En is er anders een mogelijkheid om te tekenen en dan op de eerste werkdag in de tijd van mijn proeftijd op te zeggen?

Ik hoor graag snel van jullie.

zondag 24 mei 2015