Uit functie onder druk van advies aanvraag

0 reacties

Hallo,

Ik werk in een grote organisatie (10.000+ mensen). Het volgende gebeurde:
Onlangs is voor de afdeling waarvoor ik werkzaam was een adviesaanvraag geschreven om het aantal FTE terug te brengen van 25 naar 20.
Gezien het van toepassing zijnde afspiegelingsbeginsel zou ik een van de personen zijn die ontslagen zou worden, mits ik intern een andere functie zou vinden.
De advies aanvraag was geschreven, werd door de OR goedgekeurd, en de bestuurder keurde deze ook goed. Moment van effectuering van de advies aanvraag was1 januari 2014. Gelukkig kon ik elders in de organisatie per 1 november starten in een andere functie. Niet wat ik zocht, maar wel zekerheid.

Echter twee weken nadat ik gestart was in deze nieuwe functie ontstond er op de afdeling waar ik weg moest, exact dezelfde vacature.

Ik vraag mij af of er in de wet iets geregeld is over dit soort situaties? Ik ben immers de baan verloren die ik ECHT leuk vond, en nu verschijnt een vacature voor diezelfde functie.
Gevoelsmatig heb ik recht op die functie, vind ik. Maar hoe is het nu formeel geregeld? Is men verplicht mij terug aan te nemen?

bvd voor de reactie(s)

gr.
MeneerKoekepeer

dinsdag 14 januari 2014