Vraag mbt concurrentiebeding en erfenis

2 reacties

Hallo allemaal,

Mijn vraag luidt als volgt.
Als ik een contract heb getekend met een concurrentiebeding daarin, wordt deze dan meegenomen/overgenomen bij een erfenis na overlijden werkgever?

Ik heb met mijn werkgever in april 2013 een jaarcontract getekend en daar zit een concurrentiebeding in voor 2 jaar na beindiging van contract voor 6km omtrek.
Nu is mijn werkgever dit jaar in mei overleden en ligt alles nu bij de erfen om het te verkopen. Het betreft een praktijk aan huis. Nu hebben de erfen mij een nieuw contract verlenging bevestigd over de email in de zomer van dit jaar en deze is eindig 31-12 2014.
Echter weet ik dat je een concurrentiebeding altijd schriftelijk zal moeten ondertekenen, behanlve als het een mondelinge verlenging is van een vorig contract. Alleen is diegene niet meer in leven. In mijn ogen hadden de erfgenamen mij schriftelijk een nieuw contract moeten aanbieden en laten ondertekenen wil een concurrentiebeding geldig zijn. Alleen dat is nooit gebeurd..
Ik weet dat bij overname bedrijf de concurrentiebedingen mee worden verkocht (artikel 663), maar hoe zit dit bij erfenis?

Mvg,

Martijn

maandag 15 december 2014