Vraag over 0-uren contract van onbepaalde tijd tijdens zwangerschap

0 reacties

Hallo,

Ik werk bij de Lidl sinds Oktober 2008. Mijn proefperiode liep tot aan april 2009 en is toen verlengd voor een jaar. In 2010 is die ook verlengd voor een jaar tot april 2011. In april 2011 is mijn 0 uren contract stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd.

Ik loop ook 1 dag per week stage bij de Lidl en mijn contract is om die reden stilzwijgend verlengd, omdat het voor hun in een voordeel werkt.

Nu ben ik zwanger geraakt en vroeg ik om een vast uren contract, omdat dit mij meer zekerheid bied als ik straks een kindje heb. Ik werk gemiddeld tussen de 20 en 35 uur per week, rond de 100 a 120 uur per 4 weken. Dit al meer dan 3 maanden.

Nu hebben zij geweigerd een vast contract te geven met het argument ''zodra je stage hier afgelopen is zou je al ergens anders gaan werken was de afspraak'' waar ik helemaal niets van af weet?

Ook heb ik mijn stilzwijgende contract niet ondertekend. Heb hem ook nooit gezien, weet allleen dat dit is gebeurd doordat mijn werkgever dat heeft verteld.

Nu is mijn vraag:

Heb ik geen recht op een vast urencontract van het aantal uur dat ik gemiddeld heb gewerkt in de afgelopen periode van 12 weken en hoe geef ik dit op een goede manier aan zonder afgewimpeld te worden?

En mogen ze mij ontslaan/niet meer inplannen nu ik zwanger ben?

En heb ik recht op eventueel zwangerschaps verlof o.i.d.?

Ik hoop dat u mijn vraag zo snel mogelijk wilt beantwoorden omdat ik nogal in de stress schiet hierdoor, en bang ben dat als ik dit opnieuw zonder informatie aankaart ze me manipulerend weten af te wimpelen en ik straks geen inkomen meer heb voor mij en mijn kindje.

Met vriendelijke groet,

M.

vrijdag 20 januari 2012