wanneer is mijn contract ingegaan?

2 reacties

Beste Forumleden,

Ik heb een vraag mbt mijn contract.
Ik werk inmiddels bijna 6 jaar binnen de zelfde zorg instelling en heb dus al een vast contract (0 uren).
Het is zo dat ik vorig jaar per 1 september ben aangenomen op een andere locatie en op een andere functie. Hierbij heb ik een jaarcontract gekregen voor die functie. Bij deze functie hoorde ook een hogere salaris schaal.

Mijn leidinggevende heeft aangegeven dat mijn contract waarschijnlijk niet verlengd gaat worden zoals het er nu uit ziet. Ze gaf aan dat het kan zijn dat ik op de laaste dag in augustus pas defenitief uitslag hierover krijg. Maar in eerste instantie wordt mijn contract niet verlengd.

Nu is dit natuurlijk balen en ik zit er al een tijdje met een aantal vragen.

Ik heb een email gevonden van vorig jaar waarin staat dat ik in de maand augustus al heb gewerkt op mijn toenmalige ''nieuwe werkplek'' in deze mail staat dat ze mij toen verkeerd hebben uitbetaald en dit hebben aangepast naar mijn nieuwe uurloon.

Mijn vraag is dan ook. Is het niet zo dat ik vanaf dat ik mijn eerste dienst heb gedraaid op de ''nieuwe locatie'' een contract had. In het officiele contract staat wel per 1 september maar in de praktijk ben ik dus eerder begonnen. Dus dan zou het ook zo zijn dat als ik na die datum in augustus werk mijn contract dus stilzwijgend verlengd is toch?

Ik wil mijn werkgever niet wijzer maken dan ze nu is dus vandaar dat ik de vraag dan ook hier neer leg.

Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen.

vrijdag 18 juli 2014