Wanneer onbepaalde tijd?

1 reactie

Beste,

Ik heb per 1 oktober 2013 een contract voor drie maanden getekend. Daarin staat vermeld dat de overeenkomst na overleg met zes maanden verlengd kan worden. Ik heb nooit overleg gehad en ben er nog steeds werkzaam. Nu vraag ik me af wanneer ik recht heb op een contract voor onbepaalde tijd. Want heb ik nu een drie maanden of negen maanden contract? Aangezien het eigenlijk voor drie maanden is welke met zes verlengd kan worden.

Als het een drie maanden contract is zou ik volgens de wet al een contract voor onbepaald moeten hebben. Is dit iets wat ook stilzwijgend kan gebeuren of moet daar een nieuw contract voor getekend worden? Als ik onder een negen maanden contract werk zou ik per 1 april 2015 in mijn 3e periode van 9 maanden moeten zitten. Per 1 juli veranderen afspraken en moet er een onbepaalde-tijdscontract na 24 maanden aangeboden moeten worden. Dus per 1 oktober dit jaar? Of moet ik wachten tot 1 januari als de 9 maanden van mijn derde periode voorbij zijn? Want deze periode is voor 1 juli, wanneer de nieuwe regels gelden, ingegaan.

Daarnaast las ik ook iets dat als je een contract voor 6 maanden of langer heeft er nu een aanzegregeling geldt waarin werknemer verplicht is het te melden wat er gebeurd als je contract eindigt. Dit zou gelden voor contracten na 1 februari 2015 en mijn 'laatste contract' is per 1 april ingegaan. Als de werkgever dit niet doet heeft werknemer recht op 1 extra maandloon? Zou ik daar dan ook recht op hebben? Ik hoor graag van jullie!

T.

donderdag 16 april 2015