Werken zonder contract betekend nu vast?

6 reacties

Afgelopen 6 jaar werk ik al bij dezelfde werkgever, in de eerste jaren zat hier een 'pauze' in van 3 maanden per jaar waardoor ik nooit aanspraak kon maken op een vast contract.
Nu heb ik vanaf 01 maart 2014 tm 31 oktober 2014 een contract gehad én van 01 november 2014 tot en met 31 december 2015.

Afgelopen jaar ben ik met zwangerschapsverlof geweest. Vooraf is de afspraak gemaakt dat ik na mijn verlof zelf het aantal uren + de dagen mocht bepalen. Ik ben de ziektewet ingegaan en door omstandigheden is het uiteindelijk niet tijdig vastgelegd, maar wel een mondelinge overeenkomst gemaakt. Het uiteindelijke gesprek vond pas plaats in november terwijl ik in december weer zou beginnen. Overigens zou het gesprek in oktober plaats vinden maar is dit door de werkgever meerdere keren uitgesteld.

In dit gesprek kreeg ik te horen dat het bedrijf opgesplitst zou worden en alle contracten per afloopdatum ontbonden zouden worden. Voor mij was dat 31 december. Een 'ontslagbrief' heb ik in dit zelfde gesprek gekregen.
Na eea uitgesproken en overlegd te hebben zijn ze er mee akkoord gegaan dat ik nog tot 01 maart in dienst blijf. Langer gaat niet omdat ze mij dan een vast contract moeten geven, en dit willen ze niet.

Nu heb ik sinds 31 dec een aantal hele dagen gewerkt zonder een nieuw contract te tekenen en heb ik naar mijn mening recht op een vast contract omdat het of een mondelinge overeenkomst zonder contract is wat resulteert in een vaste aanstelling óf het is een verlenging van mijn oude contract die de duur van 14 maanden had. Daarmee gaan ze dan ook over de 2 jaar heen en heb ik ook recht op een vast contract.

Heeft iemand ervaring met een gelijke situatie? Ik heb bij verschillende instanties geïnformeerd en ze zeggen allemaal wat anders...

dinsdag 12 januari 2016