Werkgever betaald niet na uitspraak kort geding rechter

0 reacties

Wegens het niet verlengen van mijn contract en een concurrentiebeding bij de rechter terecht gekomen aangezien ik een nieuwe baan ben misgelopen bij de (concurrent )
Diverse pogingen door mijn mogelijke nieuwe werkgever en mijn rechtsbijstand om het concurrentiebeding om te zetten naar een relatiebeding heeft niet mogen baten.
Hierdoor heb ik niet in dienst kunnen treden bij mijn nieuwe werkgever.
Het vonnis van de rechter was gelukkig positief voor mij en mijn oud werkgever is veroordeeld tot het betalen van een voorschot.
De vervolg stappen voor de resterende maanden moeten wij een nieuwe procedure voor gaan starten.
Mijn jurist heeft in een schriftelijk schrijven het te betalen voorschot opgeëist met een te betalen binnen 7 werkdagen termijn.
Ondertussen zijn we dik 2 maand verder en nog geen betaling mogen ontvangen met als gevolg dat ik nu mijn vaste lasten waaronder hypotheek niet meer kan betalen.
Het vonnis is ondertussen uit handen gegeven aan een deurwaarder.

Nu is mijn vraag, kan ik mijn oud werkgever verantwoordelijk houden voor de schade die ik lijd door het niet tijdig betalen van mijn voorschot?
Even ter extra informatie, mijn oud werkgever is een multinational dat behoort tot 1 van de grootste bedrijven ter wereld en financieel redelijk gezond is. Het niet betalen van mijn voorschot heeft puur te maken met het ego en dwars liggen!

woensdag 23 april 2014