Werkgever houdt loon in?!

0 reacties

Hallo,

Mijn man is werkzaam in een magazijn waar men ingepland wordt op basis van aantal lijns. Mijn man heeft geen beoordelingsafspraken omtrent de hoeveelheid lijns die hij moet realiseren op een dag. Er worden in het begin van het jaar geen planningsafspraken gemaakt, tussentijds vindt er geen functioneringsgesprek plaats en aan het einde van het jaar krijgt hij te horen hoe hij gefunctioneerd heeft. Het bedrijf heeft de lonen van de werkgevers al 5 jaar bevroren.
De werkgever eist van de werknemers dat zij overwerken, dit betekent dat de werknemers structureel 50 uur per week werken.
Dit bedrijf heeft geen CAO dus alles is ingericht op het minimale wat wettelijk bepaald is (verlof, ziektegeld, reiskosten etc.)

Nu houdt mijn man sinds kort middels urenstaten zijn overuren bij en wat blijkt er waren minder uren uitbetaald dan gewerkt. De boekhouding heeft aangegeven dat de directeur uren weg streept op het moment dat hij van mening is dat iemand te weinig lijns heeft gerealiseerd. Er zijn geen afspraken gemaakt omtrent de hoeveelheid lijns en daarnaast zijn er verstorende werkzaamheden die de hoeveelheid lijns kunnen beïnvloeden.

Kort samengevat:
Bedrijf zonder CAO
BEdrijf zonder OR ( angstcultuur)
Geen planningsafspraken tbv beoordeling
Geen tussentijds overleg hoe werkzaamheden uitgevoerd worden.
Verplicht overwerken....niet overwerken is ontslag. ( op dit moment lopen er een vijftal zaken bij het kantongerecht)
Zonder aankondiging gewerkte uren niet uitbetaald met als reden dat er niet hard genoeg gewerkt is.
Weerwoord richting deze directeur is ontslagtraject.
Intimidatie en bedreiging is orde van de dag.
Arbeidsinspectie is al regelmatig geweest om de omstandigheden te toetsen dit ook nav een dodelijk ongeval vorig jaar.

Zover ik weet mag dit niet bij wet en valt dit onder de loonbeschermingswet echter kan ik het artikel niet vinden waar dit in staat.
Graag jullie advies hoe we dit aan kunnen pakken.

Alvast bedankt
Ursape

dinsdag 25 maart 2014