Werkgever houdt zich niet aan uitspraak rechter m.b.t. transitievergoeding

3 reacties

Ben ontslagen omdat de werkgever de bedrijfsactiviteiten heeft beëindigd (BV bestaat tot op heden nog). De werkgever weigert tot op heden om de transitievergoeding te betalen en heeft salaris ingehouden bij afrekening laatste salaris. Opmerkelijk dat in Nederland een rechtszaak gehouden kan worden en dat iemand zich dan niet aan de uitspraak hoeft te houden.

Doordat de werkgever niet wil betalen zijn we naar de rechter gestapt. De uitspraak was helder en duidelijk; de werkgever betaalt het ingehouden salaris als nog en de transitievergoeding waar ik recht op heb. In de rechtszaal werd duidelijk dat ik in mijn gelijk sta en de werkgever wilde de zaak schikken waarna de rechter uitspraak heeft gedaan en mij in alle punten in het gelijk stelde. Tot op de dag van betaling er een mail van de werkgever ging naar mijn advocaat: De BV heeft niet de middelen om te voldoen aan de uitspraak van de rechter.

De werkgever heeft verschillende standpunten ingenomen; van ik wist het niet tot het niet hebben van de middelen om aan de uitspraak van de rechter te voldoen.

De werkgever wist vanaf begin dat hij moest betalen en heeft met opzet dit op deze manier laten lopen. Er is in mijn ogen opzet aanwezig en de werkgever moet daarom ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Wanneer je een persoon ontslaat moet je op de hoogte zijn van de wettelijke regels in Nederland (het betalen van een transitievergoeding). Mijn eis is daarom ook om dit op een nette manier af te ronden en dat de werkgever zich alsnog aan de uitspraak van de rechter houdt.

dinsdag 10 mei 2016