Werkgever wil vaste nachtdienst afschaffen

0 reacties

Ik ben al ruim 24 jaar werkzaam als vaste nachtdienst in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik doe dit al die jaren in een cyclus van 7 dagen werken / 7 dagen vrij.
Nu heeft mijn leidinggevende aangegeven dat hij binnen afzienbare tijd van mij gaat verlangen dat ik alle diensten ga draaien.
Mijn privé-leven is echter volledig afgestemd op het werken als vaste nachtdienst, ik ben een gescheiden vader van twee kinderen (12 en 14 jaar) en het afschaffen van mijn huidige arbeidstijden zou mijn privé-leven volledig overhoop halen:

- Ik zou mijn kinderen minder kunnen zien, en hen wanneer zij bij mij zijn vaker alleen moeten laten.
- Ik zou er bovendien financieel flink op achteruit gaan, wat ik mij niet kan permiteren.
- Daarnaast is het werken als nachtdienst wezenlijk anders dan in de dag- en avonddiensten en dit is een bewuste keuze geweest, anders gezegd; ik wil helemaal niet overdag en in de avond werken.

Er zijn voor zover ik weet geen zwaarwegende argumenten waarom de organisatie van de vaste nachtdiensten af wil, op mijn huidige werkplek zullen nog steeds nachtdiensten gewerkt moeten worden, ook door mij.

Mijn vraag is: hoe sterk sta ik gezien mijn lange verleden als vaste nachtdienst wanneer ik aangeef dat ik niet akkoord ga met een wijziging van mijn arbeidstijden?

Mvg Erik

zaterdag 23 april 2016