(wijzigen) werktijden in contract

6 reacties

Ik werk sinds 3 jaar bij mijn werkgever en er zijn nooit werktijden in mijn contract opgenomen, hierover is ook nooit discussie geweest. Nu heb ik altijd van ma tm vrij van 09:00 uur - 17:30 uur gewerkt en 1 keer per maand op zaterdag van 10:00 uur - 16:30 uur. Mijn werkgever wil nu met verruimde openingstijden gaan werken, wat inhoudt dat er koopavonden (do + vrij van 18.00 - 21.00 uur) en koopzondagen (12:00 - 17:00 uur) gewerkt moeten worden en bovendien voortaan op zaterdag tot 17:00 uur (zonder enige extra compensatie).

Vorige week vrijdag zijn we mondeling (ik, 4 collega's en mijn manager) overeengekomen dat wij voor 3 uur werken op koopavond 4 uur compensatie krijgen en voor 5 uur werken op zondag 10 uur compensatie (=200%). Tot onze verbazing heeft afgelopen maandag onze manager ons medegedeeld dat het mondelinge voorstel van vrijdag teruggetrokken wordt en dat wij op zondag nu 8 uur compensatie krijgen i.p.v. de toegezegde 10 uur. Uiteraard zijn mijn collega's en ik verbolgen over het feit dat deze mondelinge toezegging teruggetrokken is, maar bovendien wil mijn werkgever de nieuwe afspraken ook niet contractueel vastleggen, waardoor hij daar op elk gewenst moment weer op terug kan komen. Mijn vraag is met name of dit laatste rechtsgeldig is, dus is het toegestaan om a. geen werktijden vast te leggen, b. geen afspraken m.b.t. compensatie voor overuren vast te leggen?

Op deze manier heb ik als werkgever totaal geen rechten waarop ik kan terugvallen en kan mijn werkgever mij als een marionetje laten dansen zoals hij dat maar wil en daar ben ik eigenlijk niet van gediend. Nu weet ik dat ik niet verplicht ben om zondagen te werken, maar als ik dit zou weigeren, dan gaat mijn werkgever helemaal geen overuren meer uitbetalen en werk ik voortaan op donderdag van 13:00 - 21:00 uur. Volgens mijn werkgever kan hij dit maken, omdat er contractueel geen werktijden zijn vastgelegd, maar ik vraag mij af of ik mij niet kan beroepen op bijvoorbeeld mijn gewoonterecht m.b.t. mijn werktijden.

Ook wil mijn werkgever dat ik op donderdag van 09:00 uur - 17:30 uur op de zaak werk en van 18:00 uur - 21:00 uur vanuit huis. Mijn werkgever verwacht dus dat ik om half 6 direct in de auto spring, naar huis race en daar direct weer inlog om de koopavond te werken. Ik heb dus geen tijd om te eten en bovendien krijg ik hiervoor ook geen compensatie. Tenslotte krijg ik ook geen compensatie voor het stroom en internetverbruik thuis. Normaliter zouden mijn collega's en ik hier geen probleem van maken, maar omdat wij zo;n slecht gevoel hebben gekregen over deze situatie wil ik nu alles graag tot in de puntjes uitzoeken om te kijken waarop ik wel / geen recht heb.

Concreet wil ik dus erg graag weten:
1. Is het contractueel vastleggen van werktijden verplicht?
2. Is het contractueel vastleggen van afspraken m.b.t. overuren verplicht?
3. Kan mijn werkgever zomaar terugkomen op een mondelinge afspraak, waarvan in totaal 5 collega's en 1 manager getuige zijn?
4. Kan mijn werkgever zomaar mijn werktijden aanpassen, terwijl ik al ruim 3 jaar dezelfde werktijden gewend ben te werken?
5. Is het verplicht om koopavonden op 150% en koopzondagen op 200% uit te betalen, ervan uitgaande dat ik normaal kantoortijden werk en geen CAO heb waarop ik kan terugvallen?
6. Is het toegestaan om een medewerker 12 uur te laten werken, zonder tijd en geld voor avondeten?
7. Is het toegestaan om geen stroomverbruik en internetkosten te vergoeden als een medewerker vanuit huis werkt?

Bij voorbaat dank!

donderdag 18 november 2010