Gemeente Almelo afvalbeleid

3 reacties

De gemeente Almelo heeft 1,5 jaar geleden besloten een proefwijk in te stellen voor het ophalen van afval en het scheiden hiervan. Er kwam een papierbak bij en plastic afval zelf wegbrengen naar de daarvoor ingestelde punten. Daarnaast wordt de grijze bak eens per 4 weken geleegd in plaats van 2 wekelijks.
Alle andere wijken van Almelo hebben inmiddels ook een papierbak ontvangen en moeten plastic zelf wegbrengen. Echter de frequentie van het halen van de grijze bak is bij hen ongewijzigd gebleven. Nog steeds 2 wekelijks terwijl bij ons het nog op eens per 4 weken is.
Ook ligt er overal meer afval langs de hondenuitlaatgebieden. Hele vuilniszakken worden gedumpt.
Meerdere malen contact gehad met de gemeente en deze zegt er is een nieuw bestuur in Almelo en die zijn er nog niet uit of ze het wel of niet gaan invoeren voor heel Almelo. Tot die tijd blijft uw situatie ongewijzigd.
Ik betaal evenveel belasting en heb dus dezelfde rechten als het op milieu beleid aankomt. Er is inmiddels bijna een jaar verstreken en het nieuwe bestuur heeft nog geen beslissing genomen. Ik en meerdere buren zijn het zat dat wij ons afval niet kwijt kunnen en de rest van Almelo wel.
Graag sleep ik de gemeente Almelo voor de rechter, is dat haalbaar?

donderdag 22 januari 2015