Gemeente wil niet meewerken en reageert niet op BBZ aanvraag

5 reacties

Goedendag,
Ik lig al langere tijd flink in de clinch met de gemeente.
Dit betreft dat ik onterecht geen aanvulling voor levensonderhoud ontvangen heb doordat ze me onjuist geinformeerd hebben. maar ook doordat een in opdracht van de gemeente opgesteld rapport vol leugens en onjuistheden staat.
Hierdoor heb ik 13 maanden terug mijn bedrijf moeten stoppen.
Er lopen momenteel 6 bezwaar en beroepsprocedures + een klachtenprocedure bij de nationale ombudsman (omdat de gemeente weigerde om de klacht te behandelen).
Ook lopen er bij 2 gemeentes in totaal een 20 WOB verzoeken om informatie boven water te krijgen (ook dit wordt tot in het extreme tegengewerkt).

Nu wil ik echter weer opnieuw een bedrijf starten en aangezien ik momenteel in de bijstand zit moet ik daarvoor toestemming vragen bij Bureau zelfstandigen voor een BBZ regeling (doorbetaling van bijstand gedurende start).
Doordat ik langer als een jaar geleden mijn bedrijf beëindigd heb geld ik volgens beleidsregels van gemeente weer als starter.
Ik heb op 31-12-2014 schriftelijk een aanvraag gedaan om gebruik te maken van de BBZ regeling. Ik heb daarvan een ontvangstbevestiging (bij het afgeven ontvangen).
Normaal krijg je dan met een paar dagen ook een ontvangstbevestiging van de afdeling zelf, maar heb ik tot op heden niet ontvangen.
Heb de brief ook nog eens via de e-mail naar alle mij bekende personen binnen de afdeling zelfstandigen gestuurd. Heb ik ook een ontvangstbevestiging van via e-mail.
Wederom geen reactie op.

Nu heeft de gemeente normaal 13 weken de tijd om een besluit te nemen op een BBZ aanvraag, maar ik heb nu enkel nog maar zelf met een brief aangevraagd en daarna moet je dan normaal nog allemaal speciale formulieren invullen waarna de gemeente de aanvraag pas kan behandelen.

Mijn vraag is dan ook: wanneer gaan die 13 weken lopen? vanaf moment van aanvraag per brief door mij of pas na inlevering van die speciale aanvraag formulieren (die ze me dus kennelijk niet willen toesturen)?
En wat kan ik doen als 13 weken na mijn brief geen besluit genomen is of als de gemeente dus blijft weigeren om te antwoorden en mij die aanvraag formulieren toe te sturen?

Hoe kan ik nu dus het beste verder met deze aanvraag?

woensdag 21 januari 2015