Huurtoeslag Duitse tweede woonadres

1 reactie

Beste allemaal,

Voor dit jaar heb ik met mijn twee huisgenootjes huursubsidie aangevraagd. Een van mijn twee huisgenoten is Duitse, maar dit zou volgens de belastingdienst geen probleem moeten zijn. Ze had een tijdelijk BSN, dat zou ook geen probleem zijn.

Nu blijkt de situatie te zijn dat mijn huisgenootje officieel helemaal niet ingeschreven staat op dit adres. Ze gebruikt dit adres als tweede adres en staat nog ingeschreven in Duitsland. Wij zijn er van te voren vanuit gegaan dat omdat zij zowel op het huurcontract staat als een (tijdelijk) BSN heeft dat zij ook ingeschreven staat bij de gemeente. Wel staat zij ingeschreven bij het RNI.
Daarbij hebben wij de huurtoeslag met terugwerkende kracht aangevraagd vanaf januari. Nu blijkt ook dat haar BSN pas geldig is vanaf 16 februari.

Mijn vraag is dus welke gevolgen dit heeft voor de huurtoeslag; betekent dit dat wij er totaal geen recht meer op hebben en alles moeten terugbetalen?

Natuurlijk loop ik alles bij de belastingdienst na met medewerkers, maar vaak word ik daar ook van het kastje naar de muur gestuurd omdat het om een ingewikkelde situatie gaat. Jullie hulp zou meer dan welkom zijn!

maandag 26 oktober 2015