Kan ik mij op de laatste rechtelijke uitspraak beroepen

15 reacties

Ik heb inmiddels 2 bekeuringen gekregen van de gemeente Hengelo (OV) omdat ik mijn hond niet aangelijnd zou hebben. Nu had ik dit wel gedaan middels een elektronische aanlijning. De Haarlemse kantonrechter heeft op 28 sept 2010 aangeven dat het dragen van een elektronische aanlijning voldoet aan het voorschrift van aanlijning. Deze uitspraak is zover ik kan nagaan nog niet herroepen. http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/1937812/2010/09/30/Hond...

Tegen de eerste bekeuring heb ik verzet aangetekend en ik wacht al 15 maanden op een uitspraak. Tegen de tweede zal ik wederom verzet aantekenen.

Ik begrijp dat er mensen zijn die zullen zeggen dit zielig en niet juist is (mijn hond luistert goed en ik heb de band niet nodig). Ik heb de elektronische halsband alleen maar aangeschaft omdat de rechter heeft aangeven dat dit een aanlijning is. Hierdoor kan ik met mijn hond spelen en de bal laten apporteren.

Mijn vraag is kan de gemeente bekeuringen blijven uitschrijven terwijl zij zelf geen actie hebben ondernomen tegen de rechtelijke uitspraak dat een elektronische halsband geoorloofd is.

Moet/kan ik mij als burger houden aan de laatste wettelijke uitspraak en kun je dan wel een bekeuring krijgen? Zeker als de wetgever geen actie onderneemt tegen de laatste rechtelijke uitspraak.

Bedankt voor jullie reactie Charles

maandag 10 juni 2013