Kenteken in beslag genomen door de RDW

0 reacties

ik heb in 2010 na veel geld gespaard en een gedeelte geleend te hebben een motor gekocht. Dit was in eerste instantie voor mij maar ook voor mijn verstandelijk gehandicapte zoon die veel plezier beleeft aan motor rijden. Ik heb deze motor bij een key-account manager van een groot bedrijf gekocht. De motor is in 2005 door de RDW gekeurd en er is een kenteken uitgegeven op deze motor. Er was een taxatie rapport bij waar alle nummers van de motor opstonden erbij van een welbekend en geronomeerd taxatie bedrijf in de motor en auto wereld. Ik heb zelf de politie opgebeld met de nummers en gevraagd of deze in orde waren en dat waren ze volgens hen zodat ik de motor met een gerust hart heb gekocht. Een maand nadat ik de motor in mijn bezit had heb ik mijn motor weer door hetzelfde taxatie bedrijf laten taxeren en wederom as alles goed en heb evenals de vorige eigenaar een mooi gedetaileerd rapport gekregen waarop alle nummers nogmaals waren genoteerd.

Tot mijn verbazing kreeg ik Oktober 2013 een oproep van de RDW om met de motor voor technisch onderzoek naar de RDW in Venlo te gaan waar ik aan gehoor heb gegeven.
Toen ik hier aankwam is direct het kenteken in beslag genomen. Ik moest de motor achterlaten en kreeg later een telefoontje dat ik de motor weer kon halen. Men zei mij dat er geknoeid was met het motorblok en met deze informatie heeft men mij naar huis gestuurd.

24 December 2013 kreeg ik een brief dat de identiteit van de motor niet was vasgsteld ivm een gestolen motorblok en derhalve ik mijn kenteken niet meer terug kreeg.
Ik heb hierop zelf telefonisch contact opgenomen met de RDW en heb geen antwoord tot op heden gekregen wat nu te doen.
Zoals U wellicht begrijpt zit ik met mijn handen in het haar daar het een bedrag van 15000 euro betreft wat ik ineens kwijt ben.

Trouwens ben ik niet de enige in Nederland maar gaat het intussen om meer dan 800 motoren die door de RDW gekeurd zijn Ik he de taxatie rapporten van mij en de vorige eigenaar in mijn bezit waarin een gedetailleerde beschrijving inclusief alle serienummers is zodat ik kan bewijzen dat er tussen 2007 en 2013 NIETS met de motor gebeurt is.
Men kan de herkomst van het motorblok NIET achterhalen
Nu ben ik van mening dat ik door natrekking de motor opnieuw kan/mag aanbieden bij de rdw voor keuring waarna er herinslag van de nummers kan zijn, klopt dit ?? De RDW zegt van niet ondanks dat de nummers van het motorblok niet te achterhalen zijn

woensdag 8 januari 2014