Schadevergoeding van Rijnland

2 reacties

Beste Mensen,
Mijn vader heeft een conflict met Rijnland. Ik zal beginnen met de huidige situatie uit een te zetten.

Mijn vader huurt een kavel voor de landbouw van een boer. Hier teelt hij kronkelwilgen en sneeuwklokken. Hij heeft in een periode van 10 jaar dit land bewerkt en geinvesteerd om zo omzet te kunnen maken. Qua tijd, geld en materialen heeft hij meer dan 35.000 euro geinvesteerd.

Nu wil Rijnland dat mijn vader zijn land leeg maakt, zodat zij de dijk, die aan het stuk land grenst, kunnen ophogen. Hij dient hiervoor het lang leeg te halen op eigen kosten. Dit kost een hoop tijd en geld. Daarnaast lijdt hij veel vervolgschade; om fatsoenlijk te kunnen oogsten van een kronkelwilgboom moet deze minstens 5 jaar oud zijn. Aangezien deze allemaal gekapt moeten worden, zal hij daarmee opnieuw moeten beginnen. Tevens is er een speciaal klimaat nodig voor de sneeuwklokken, omdat deze zich anders niet vermenigvuldigen. Ook dit ecosysteem wordt dus vernietigd. Daarnaast moeten alle sneeuwklokken -die zich net fatsoenlijk vermenigvuldigen en juist goed gaan groeien- gerooid worden.

Kortom, mijn vader lijdt een hoop schade en verlies. Is er enige manier om van Rijnland een schadevergoeding te krijgen?

zondag 2 februari 2014