Totale inhoudingen door de belastingdienst

5 reacties

Door het gebruik maken van een gastouderopvangburo in 2008 en een klein gedeelte 2009 ben ik zwaar in financiele problemen gekomen.
Dit gastouderburo bleek een "malafide" bedrijfje te zijn en heeft meerder mensen geraakt op hwet moment dat deze zich failliet verklaarde.
Ook is het in het nieuws geweest (oa Hart van Nederland)
De belastingdienst is van mening dat het uitgekeerde bedrag teruggevorderd kan worden bij mij.
Hierdoor is sinds september 2011 bij mij van kracht dat ik totaal word ingehouden op alle 3 toeslagen die we maandelijks ontvangen PLUS de berekende huursubsidie.
Ik ben hierdoor in een gat komen te vallen waardoor rekeningen niet meer kon worden voldaan en er schuldeisers hierbij werden ingeschakeld.
Schulden bij zorgverzekeringen, gas en licht leverancier en het ergste de woningverhuurder.
Bij de bank had ik een doorlopend krediet maar die liep eveneens achterstand in aflossing op waardoor er sinds vorige week een blokkering op de rekening is gekomen.
(mijn pas is geblokkeerd en onbruikbaar tot het achuldbedrag is voldaan)
Doordat de belasting stug blijft volhouden in hun totale inhoudingen van alle toeslagen en huursubsidie sta ik letterlijk binnekort op straat met me dochtertje.
Schuldsanering heeft een wachtlijst van minimaal 1 jaar (deze geld voor werkende personen) maar omdat ik in de bijstand zit is me duidelijk gemaakt door telefonisch consult met schuldsanering en informatie inwinnen via internet en folders - dat schuldsanering mij geen hulp kan leveren.
Wanneer de uitkering valt gaat dit op aan rekeningen en zonder dat ik levensonderhoudsgeld neem kom ik alsnog maandelijks al ruim 175 tekort...
Welke weg valt er nog te bewandelen.
Ik heb alle wegen geprobeerd.
Ombudsman, Raad van Vrouwen, rechtshulp online, 2 advokaten telefonisch advies gevraagd...
Ik weet geen andere weg meer - kan iemand mij de juiste weg aangeven om tegen de belastingdienst te vechten om enigzins weer op orde kan komen.
Want nu ben ik na 1 jaar vechten tegen een bierkaai op.

dinsdag 28 augustus 2012