Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
BE
bellenbellen
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Ziek door Mosquito

0 reacties

In België zijn Mosquito's verboden zie http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/mosquito-s-worden-verboden-in-belgi...

Helaas zijn ze in Nederland niet verboden hoewel er wel 90 decibel aan geluid uitkomt. Het verspreiden van 90 decibel muziek wordt wel wat aangedaan maar een pieptoon van 90 decibel mag kennelijk wel omdat alleen jongeren het zouden horen onder de 25 jaar. Echter mensen met een goed gehoor kunnen deze toon ook horen.

De Stentor meldde 28 november 2013 in haar krant:

Mosquito bij Zutphense Albert Heijn 'onmenselijk'

http://www.destentor.nl/regio/zutphen/mosquito-bij-zutphense-albert-heij...

Mosquito bij AH Zutphen is 'een vorm van geweld'

http://www.destentor.nl/regio/zutphen/mosquito-bij-ah-zutphen-is-een-vor...

De Hoge Gezondheidsraad meldt dat:

http://www.health.fgov.be/internet2Prd/groups/public/@public/@shc/documents/ie2divers/15208531.pdf

Hoogfrequent geluid veroorzaakt twee soorten belangrijke effecten: enerzijds objectieve specifieke effecten zoals gehoorverlies en anderzijds aspecifieke klachten. Deze laatste, tijdelijke hinder, omvat hoofdpijn, oorsuizen, vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid, die optreden na een blootstelling van enkele minuten. In tegenstelling tot deze acute effecten is gehoorverlies een cumulatief effect.

Studente verteld dat zij het geluid blijft horen terwijl het geluid er niet meer is zogenaamde afterimage effect:

eelcoeikenaar.sp.nl/weblog/2008/05/24/zeer-pijnlijk-3/

Volgens een rechter kan ik niet optreden door geluidshinder bij een winkel. Omdat ik geen belanghebbende ben, alleen een passant! Eigenlijk wordt er gediscrimineerd, muziek van 90 decibel mag niet maar een pieptoon dus wel? Ik wil u dan ook vragen petitie te ondertekenen, SP strijdt al jaren met een verbeten strijdt tegen de Mosquito: http://rood.sp.nl/actie/mosquitoweg

Het tast mijn gezondheid aan deze geluiden! Ik heb een meldpunt gehad in het AD. Een reactie was o.a.:

Graag reageer ik op uw oproep. Hier in de omgeving hangen er een aantal mosquito's. Zelf ben ik net 30 en ondervind ik er behoorlijk veel last van op straat. Mijn gehoor is bovengemiddeld. De geprojecteerde geluiden zijn zelfs zo erg zelfs dat ik, absoluut geen hangjongere, straten moet vermijden om niet gekweld te worden door het verschrikkelijk doordringende en tot op het bot toe zeer doende toon.

Wat heeft u gedaan tegen deze vorm van geluidshinder? Wat u kunt doen is ten eerste te informeren bij uw gemeente en dit te melden. Indien u gezondheidsproblemen hierdoor krijg wil ik u vragen dit te melden bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit op het gratis nummer 0800-0488. Verder kunt u het melden in dit forum: http://mosquito.forum2go.nl en meldpunthogetonen apenstaartje gmail.com

Wanneer er géén gezondheidsproblemen bij waren dan zou ik een Mosquito een goede oplossing vinden. Echter voor sommige mensen levert het gezondheidsproblemen op zoals de Hoge Gezondheidsraad dit aangeeft. De Rhine Group die deze piepkastje verkoopt was niet op de hoogte van het artikel die stond in de Belgische krant. Graag hoor ik uw ervaring dus wat u er tegen gedaan heeft.

dinsdag 3 december 2013